Sovon gunt Scholten Awater hardware-order

11-04-2012 10:42 | Door Rik Sanders | Lees meer artikelen over: Laptops, Aanbesteding | Lees meer over het bedrijf: Scholten Awater | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

De Europese aanbesteding van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland-Noord (Sovon) voor de levering van desktops, laptops, monitoren en beveiligingsmiddelen is aan Scholten Awater gegund. De Nijmeegse hardwaredienstverlener sloot een tweejarige raamovereenkomst met een optionele verlenging van driemaal één jaar. De geraamde contractwaarde bedraagt 1,5 miljoen euro, inclusief verlenging. Naast de levering van hardware wordt een aantal logistieke it-diensten verleend.

Onder Sovon vallen acht scholen in het voortgezet onderwijs in de kop van Noord-Holland. Gezamenlijk omvat Sovon 1560 geautomatiseerde werkplekken en ruim zesduizend leerlingen. Voor Scholten Awater is de onderwijssector een belangrijke markt. Het bedrijf bedient naast diverse instellingen in het voortgezet onderwijs universiteiten, hoge scholen en ROC's.

Ronald Ederveen, commercieel directeur van Scholten Awater, claimt dat de dienstverlening van zijn bedrijf gericht is op het verbeteren van bestel-, levering-, installatie-, facturatie- en onderhoudsprocessen rond hardware-aankopen. Dat moet bij klanten leiden tot besparingen en een hogere interne klanttevredenheid. Ook Sovon verwacht dit met het aantrekken van Scholten Awater te kunnen bereiken en heeft daarover garanties afgesloten met het bedrijf.