Auteur Karina Meerman

28 Artikelen van Karina Meerman

Wat doen de lonen in 2008?

14-12-2007  Er is tekort aan gekwalificeerde ict’ers, maar omdat de tarieven van ict-bedrijven onder druk staan, kan slechts een minimale loonstijging worden verwacht in 2008. Beloning zit in alles, behalve in de cijfertjes op de loonstrook.

Voor wie ga jij werken?

07-09-2007  Werken in de ict mag weer. De magere jaren zijn voorbij: er is weer vraag, er is weer keus. Sterker nog, er is veel keus: loondienst, freelance, ondernemen, je laten detacheren. Zekerheid versus omzet, wat past bij jou?

Simpel rekenen met informatie

15-06-2007  Programmeren voor business intelligence-applicaties is passé. Met AnagoR4 zijn rekenvraagstukken teruggebracht tot zes bouwblokken. Sleep en klik en een ervaren spreadsheet-gebruiker kan de was doen.

Zaken doen in Second Life

16-03-2007  Game, virtuele wereld, 3D-internet interface. Wat Second Life precies is, daar zijn de meeste partijen nog niet uit, maar wel dat het belangrijk is. Nederlandse organisaties zetten de eerste experimentele stappen in de interrealiteit.

Personeel in een zucht gevonden

16-02-2007  Personeelinformatiesystemen zijn vaak complex en star. Het bedrijf PeopleXS beweert met zijn ‘online recruitment software’ slechts een implementatietijd van maximaal vijf dagen te hanteren. Gebruikers kunnen profielen en processen zelf aanpassen.

Laat software meedenken bij beeldopslag

12-01-2007  Na een demo van tien minuten koos Talpa voor het beeldarchiveringssysteem ecKeywording van ECXS. Grote charme van de software is dat deze meedenkt over trefwoorden van foto's en zo de vindkans van een plaatje vergroot. Ontwikkelaar Dick Honing is...

Meedenkend beeldsysteem

15-12-2006  Na een demo van tien minuten koos Talpa voor het beeldarchiveringsysteemecKeywording van ECXS. Na een moeizaam begin is bedenker Dick Honing verrast over de gretigheid waarmee zijn product wordt onthaald. Grote charme van de software is dat het...

Huiskamer gaat op z’n kop

03-11-2006  De entertainmentbelofte voor het komende decennium is interactieve tv. Het gaat een flinke stap verder dan triple play en biedt talloze mogelijkheden. Techniek kan een bottleneck zijn: alle bouwstenen zijn er, maar hoe zorgen we dat het gaat werken?

De toekomst van het web

03-11-2006  De toekomst van het web ligt volgens webexpert Steven Pemberton in ‘declarative computing’. Minder code, meer kleine modules en een striktere scheiding van inhoud en stijl moeten leiden tot meer functionaliteit en een betere gebruikservaring.

Waar staat mijn auto?

03-11-2006  De Broekman Groep gebruikt het WhereNet real-time locating system (RTLS) om de 300.000 auto’s te volgen die jaarlijks van de boot komen op hun autoterminal in Europoort, Rotterdam.

Advanced analytics voor Big Data: “must-have” of “nice to have”?

De laatste tien jaar hebben gezorgd voor enorme veranderingen en uitdagingen voor bedrijven. CEO’s jongleren continu met business modellen,......

Het creëren van een innovatiecultuur: 8 ideeën die worden toegepast door Google

Enkele van de meest gestelde vragen die Google krijgt van CEO’s en bestuurders van andere bedrijven zijn: hoe innoveert Google? Kan innovatie worden gepland?......