Auteurs | Alle Artikelen | Computable.nl

Auteur Guy Kindermans

32 Artikelen van Guy Kindermans

Fusion neemt vorm aan

24-11-2006  Oracle als leverancier van rdbms-technologie en erp-toepassingen, daar zal niemand van opkijken. Wat het bedrijf onder Fusion aanbiedt, roept echter vragen op. Niet bij Thomas Kurian, Oracles senior vice-president Development Middleware.

Chipbakkers luiden alarmklok

09-12-2005  In 2004 was Europa nog goed voor 18 procent van de wereldchipmarkt. De Europese Commissie moet snel maatregelen nemen, wil het zijn chipindustrie niet verliezen aan concurrenten uit Azië.

Puntje op de iSeries

01-07-2005  De 'architectuur'-wortels van de huidige IBM iSeries mogen dan al bijna dertig jaar oud zijn, maar dat weerhoudt hun geestelijke vader - Frank Soltis - niet om haast lyrisch te worden over de toekomst van het systeem.

Creatief met zand

03-06-2005  Haalt de wet van Moore het jaar 2045? Nog eens veertig jaar erbij is wat al te optimistisch, maar Intel heeft nog wel pijlen op zijn boog om huidige chips van silicium (voortkomend uit zand) te verbeteren.

Open source beveiliging

20-05-2005  De inzet van oss (open source software) voor bedrijfskritische toepassingen zal niemand meer verbazen. Van oss voor beveiligingsdoeleinden kijken mensen waarschijnlijk nog wel op.

De kathedralenbouwers

13-05-2005  Het schrijven van veilige code vereist kennis, gereedschap, solide omgevingen en adequate ontwikkelpraktijken. Daarnaast zijn de juiste instelling in het hoofd van de ontwikkelaar en samenwerking tussen specialisten cruciaal.

Beveiligingsexpert in de lift

29-04-2005  Grote ondernemingen, dienstverleners en zelfs kleinere bedrijven - allemaal zoeken ze beveiligingsexperts onder druk van de vele dreigingen en een scherper toezicht van overheid en aandeelhouders.

Cisco naar 'fase III' in beveiliging

22-04-2005  Een sluitende beveiliging moet uitgaan van een coherente, onderliggende architectuur. Cisco hanteert dat principe al enkele jaren voor zijn security-aanbod en is daar al toe aan 'fase III'.

Apple's servers, SAN en Tiger

22-04-2005  De Pro-producten van Apple eisen langzamerhand hun plaatsje in de schijnwerpers op, met serverproducten waarvan de ambities de klassieke 'creatieve' kernmarkten overstijgen.

Online identiteitscrisis

15-04-2005  'Op internet weet niemand dat je een hond bent', luidt een oud grapje. Leuk, maar tegenwoordig wil je toch wat meer zekerheid over de identiteit van de personen of systemen waarmee je te maken hebt op.

Het ABC van Mobile Device Management

Enterprise Mobility kan een spannend avontuur zijn of een enge beproeving. Waar u zeker van wilt zijn is dat u kunt genieten van voordelen als betere......

Het agile datacenter: de plek waar schaalbaarheid en performance samenkomen

Traditionele datacenters zijn niet in staat om de conflicterende behoeften aan schaalbaarheid en performance te faciliteren, dus uw organisatie heeft......