Auteur Marc Husquinet

15 Artikelen van Marc Husquinet

Weet wat je opslaat

17-11-2006  Experts maken brandhout van het klassieke marketingdiscours omtrent Information Lifecycle Management (ILM). Een ILM-project heeft alleen kans van slagen als een bedrijf precies weet wat het opslaat.

Sla's automatiseren? Het kan!

23-09-2005  Ict dient zich te schikken naar de bedrijfsbehoeften en de doorbraak van outsourcing. In die context wordt het concept slm ('service level management') van groot belang, en automatisering van sla's (service level agreements) een noodzaak.

Utility computing: van theorie tot praktijk

15-07-2005  'Utility computing', een concept dat HP integreerde in zijn Adaptive Enterprise-strategie, wordt bestudeerd door de in Bristol gevestigde HP Labs. Daar komt zowel fundamenteel als meer praktisch onderzoek bij kijken.

Opslaginfrastructuur door de molen

17-06-2005  Sarbanes-Oxley, Basel II, de ias- en ifrs-normen, de Lippens-code: de nieuwe regelgevingen voor 'corporate governance' en controle van het bedrijfsbeheer dwingen ondernemingen hun opslaginfrastructuur opnieuw te bekijken. Technologieën als ilm...

'Adaptive computing' volgens Fujitsu Siemens

20-05-2005  De Triole-strategie van Fujitsu Siemens die in het najaar van 2004 boven de doopvont gehouden werd, wil een pragmatisch antwoord bieden op de vraag naar meer flexibiliteit van datacenters. Nieuwe bouwstenen, zoals de PrimeQuest high end server en...

Veritas blijft bij 'utility computing'

13-05-2005  Ondanks de fusie met Symantec denkt Veritas er niet aan de ontwikkeling van 'utility computing' op te geven. Integendeel, dankzij Symantec komt er nu nog het aspect veiligheid bij.

IBM en NetApp bestoken EMC

06-05-2005  IBM zal in het kader van een oem-overeenkomst de nas-apparatuur (network attached storage) van Network Appliance onder eigen naam verkopen, terwijl NetApp promotie zal maken voor de software van IBM. Het offensief tegen EMC is ingezet.

'Operationele bi' mikt op meer gebruikers

04-03-2005  Information Builders (IBI), de specialist in beslissingsondersteunende software, breidt zijn activiteiten uit met obi (operational business intelligence). Daardoor krijgt een groter aantal gebruikers toegang tot 'real time' informatie.

Hongarije zet in op it

11-02-2005  Kalman Kovacs, die in de nieuwe Hongaarse regering zijn bevoegdheid als minister voor informatica behoudt, wil sleutelen aan de verbetering van de it-infrastructuur in zijn land en buitenlandse investeerders aantrekken.

Getronics opent dienstencentrum in Brussel

04-02-2005  Getronics heeft eind vorige week zijn Network and Security Operations Center (NSOC) in Brussel geopend. Dat moet het beheer en de ondersteuning van de computers en het netwerk van de klanten verzekeren.

Hoe creëer je een IT-afdeling die ‘ja’ zegt tegen de business?

Nu de publieke cloud sterk in opmars is en capaciteit ‘on the fly’ levert, is de positie van de IT-afdeling als ‘hoeder’ van de technologie in het geding. Het......

In 5 fases van traditionele IT-afdeling naar interne serviceprovider

Anno 2015 hebben de meeste organisaties de stap naar virtualisatie van servers en storage wel gezet. Dat is een belangrijk beginpunt voor IT-afdelingen die......