Auteur Maud de Sitter

18 Artikelen van Maud de Sitter

De toekomst van toen

10-10-2003  35 jaargangen Computable, 35 jaar toekomstvoorspellingen. Soms raak, vaak mis: het blijft koffiedik kijken.

Hardwareleveranciers moeten dit jaar nog doorbijten

21-02-2003  De hardwaremarkt maakt harde tijden door. Of het nu de pc-, server-, printer-, opslag- of chipmarkt is, leveranciers kampen stuk voor stuk met een kwakkelende vraag en krimpende winstmarges. Uitzonderingen daargelaten, zoals Dell, dat als...

Nederlandse veilingsites zeer fraudegevoelig

17-08-2000  De tien grootste Nederlandse online veilingen zijn zeer fraudegevoelig, zo blijkt uit onderzoek van PCM (Personal Computer Magazine).

IBM en Sun leggen geschil over J2EE bij

07-07-2000  Sun en IBM lijken de strijdbijl te hebben begraven over hun geschil rond J2EE. IBM heeft van Sun een licentie gekregen voor het gebruik van de Java-software.

IDC: opsplitsing Microsoft bedreigt Linux

07-07-2000  Volgens IDC-onderzoek is het een slechte zaak voor de verbreiding van het 'open source' besturingssysteem Linux als Microsoft opgedeeld wordt.

Coppermine levert 1,13 GHz Pentium III op

07-07-2000  De nieuwste mijlpaal in de race om de snelste processor tussen AMD en Intel staat op naam van de laatste: een Pentium III met een kloksnelheid van 1,13 GHz.

Next Economy-index bekend gemaakt

07-07-2000  Euronext, de fusiebeurs tussen de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs, heeft de gezamenlijke indexen en indices bekend gemaakt. Het Europese equivalent van de AEX-index gaat Euronext 100 heten. Deze wordt samengesteld op basis van...

Microsoft introduceert programmeertaal C#

30-06-2000  Software-ontwikkelaar Microsoft werkt aan een nieuwe programmeertaal. Dit beweren bronnen rond het bedrijf. Hoewel de onderneming zelf niets bekend heeft gemaakt, is al duidelijk dat de taal C# gaat heten.

Rekenkamer hekelt privacywaarborg bij isp's

30-06-2000  Internet-aanbieders handelen vaak in strijd met de wet bij de bescherming van persoonsgegevens. Dit blijkt uit het onderzoek van de Registratiekamer dat in opdracht van de Consumentenbond is uitgevoerd.

Fenit wil digitale rechten in grondwet

23-06-2000      Vertrouwen in Internet door burgers groeit als de rechten zijn verankerd in de grondwet.

Is uw IT-infrastructuur een beperkende factor? Maak de juiste investeringsbeslissing

Hoewel het digitale universum per jaar met 40% toeneemt, geeft minder dan 10% van alle bedrijven aan dat zij volledig zijn voorbereid op opkomende digitale......

Stappen uw klanten over naar de concurrent? Zorg ervoor dat uw service hun verwachtingen overtreft

De toename van de concurrentie en het aantal promotionele aanbiedingen heeft ertoe geleid dat klantloyaliteit onder steeds grotere druk komt te staan.