Auteur Dennis Kuit

18 Artikelen van Dennis Kuit

Woodcrest zuinig hart bladeserver

04-08-2006  De onlangs gelanceerde reeks Xeon 5100 serverprocessoren van Intel is aanzienlijk zuiniger en sneller dan zijn voorganger. De Woodcrest-chip is gebaseerd op de nieuwe Core-microarchitectuur, die Intel nieuwe slagkracht moet geven.

HP brengt blades breder

23-06-2006  Bladeservers zijn al een tijdje bezig aan de opmars, maar dit type server kent beperkingen. HP wil dat veranderen.

Overhead smoort dualcore

21-04-2006  Het gat tussen snelle chips en traag geheugen speelt de huidige dualcore serverprocessoren parten. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Computable tussen chips van AMD en Intel.

Dualcores van AMD en Intel op de pijnbank

21-04-2006  Het relatief trage systeemgeheugen is een rem op de snelle dualcore serverprocessoren van AMD en Intel. Een test van Computable wijst uit dat systemen beter overweg kunnen met rekenintensieve taken dan met applicaties die het geheugen veel...

Microsoft versoepelt licenties

10-02-2006  Microsoft versoepelt het licentiemodel voor serverbesturingssystemen door de licentietelling bij servervirtualisatie te vereenvoudigen. Doel is het bevorderen van virtualisatie op servers, onder meer om later de eigen beheersoftware te kunnen...

Office 12 is radicaal anders

07-01-2006  Office 12 belooft een versie te worden waar weinig gebruikers omheen kunnen. Microsoft heeft het uiterlijk en de bediening van de software radicaal veranderd. Bovendien zijn belangrijke nieuwe elementen ondergebracht in de kantoorapplicaties.

Nieuwe ronde in strijd Intel-AMD

18-11-2005  Intels nieuwe dualcore Xeon-processoren (codenaam Paxville) zijn verschenen voor servers met vier tot tweeëndertig processoraansluitingen (sockets). De strijd tegen concurrent AMD gaat een nieuwe ronde in.

Met Exchange SP2 alléén ben je er nog niet

18-11-2005  Microsoft komt eind dit jaar met service pack 2 (SP2) voor Exchange. Hiermee krijgt Exchange betere ondersteuning van mobiele toestellen, maar bedrijven die hiervan optimaal willen profiteren, zijn met het installeren van SP2 nog niet klaar.

Intel gehaast met dualcore

14-10-2005  Intel is deze week begonnen met de levering van de eerste Xeon-processoren met twee kernen. Deze technologie komt voor servers een half jaar eerder uit dan oorspronkelijk gepland.

PASS krijgt Nederlandse afdeling

16-09-2005  De Professional Association for SQL Server (PASS) is sinds vorige week ook in Nederland actief. Kende de gemeenschap in de Verenigde Staten al een grote schare aanhangers, nu is Europa aan de beurt.

Advanced analytics voor Big Data: “must-have” of “nice to have”?

De laatste tien jaar hebben gezorgd voor enorme veranderingen en uitdagingen voor bedrijven. CEO’s jongleren continu met business modellen,......

Het creëren van een innovatiecultuur: 8 ideeën die worden toegepast door Google

Enkele van de meest gestelde vragen die Google krijgt van CEO’s en bestuurders van andere bedrijven zijn: hoe innoveert Google? Kan innovatie worden gepland?......