Auteur Frans Kanters

16 Artikelen van Frans Kanters

Back-up op schijf rukt op

01-09-2006  Ook al dalen de prijzen van harde schijven, de overstap van tape naar schijf voor opslag is voor veel bedrijven niet vanzelfsprekend. Een vtl (virtual tape library) kan uitkomst bieden doordat die bestaande back-upsoftware wijs maakt dat back-ups...

Verandermanagement is essentieel

01-09-2006  De meeste fouten in back-up en herstel worden niet veroorzaakt door technische problemen, maar doordat het proces niet is aangepast aan veranderde omstandigheden.

Gartner: bedrijfsnetwerken blijven ouderwets

25-07-2006  Het belang van netwerken valt niet te ontkennen. Toch schort er nogal wat aan. Gartner hekelt huidig ontwerp en ziet voorlopig geen verbetering. Tijdens het recente symposium IT/xpo stelde onderzoeksbureau Gartner dat bedrijfsnetwerken te duur zijn...

Gebruik XBRL-standaard bespaart miljoenen

23-06-2006  De XBRL-standaard moet het uitwisselen van financiële informatie tussen overheid en bedrijven makkelijker maken. De besparingen zijn geraamd op negenhonderd miljoen euro.

Beveiliging bedrijven en particulieren verbetert

23-06-2006  Internet kraakt in zijn voegen door de digitale oorlog tussen spammers en antispammers. De Don Quichots die opkomen voor een spamvrij internet gaan strijdend ten onder.

Internet overleeft spammers

23-06-2006  Internet kraakt in zijn voegen door de digitale oorlog tussen spammers en antispammers. De Don Quichots die opkomen voor een spamvrij internet gaan strijdend ten onder.

Elektronische gemeente blijft achter

16-06-2006  Het lijkt zo handig, via internet een bouwvergunning regelen. Aan pilots met een e-loket geen gebrek. Op bezoek gaan bij het gemeentehuis werkt vaak echter nog het snelst.

Midoffice als antwoord op digitaal loket

16-06-2006  Het e-loket is door gebrek aan standaardisatie de kinderschoenen nog niet ontgroeid. De koppeling tussen front- en backoffice ontbreekt. Gemeenten nemen een afwachtende houding aan.

Altijd en overal e-mail

26-05-2006  Een van de stuwende krachten achter het succes van de smart phone is e-mail. Mobiliteit in optima forma. Voorlopig lijkt de BlackBerry als winnaar uit de bus te komen.

DNS-aanvalstactiek stof tot nadenken

14-04-2006  Het Domain Name System (DNS) is nodig om op internet de weg te vinden. Nu blijkt dat DNS-servers niet altijd zijn dichtgespijkerd en dus kwetsbaar zijn.

Bent u de controle kwijt over de beveiliging en opslag van gevoelige bestanden? De redding is nabij!

Veel grote bedrijven beschikken over gevoelige bestanden die verspreid over de gehele organisatie zijn opgeslagen. Hiervoor gebruiken ze vaak een wirwar van......

Krijg in 4 stappen weer grip op het printerpark

Het printerpark beheren kost veel tijd en neemt jaarlijks een flinke hap uit je it-budget. Herken je de volgende vragen?

  • Hoe zijn de kosten......