Auteur Frans Kanters

16 Artikelen van Frans Kanters

Verandermanagement is essentieel

01-09-2006  De meeste fouten in back-up en herstel worden niet veroorzaakt door technische problemen, maar doordat het proces niet is aangepast aan veranderde omstandigheden.

Back-up op schijf rukt op

01-09-2006  Ook al dalen de prijzen van harde schijven, de overstap van tape naar schijf voor opslag is voor veel bedrijven niet vanzelfsprekend. Een vtl (virtual tape library) kan uitkomst bieden doordat die bestaande back-upsoftware wijs maakt dat back-ups...

Gartner: bedrijfsnetwerken blijven ouderwets

25-07-2006  Het belang van netwerken valt niet te ontkennen. Toch schort er nogal wat aan. Gartner hekelt huidig ontwerp en ziet voorlopig geen verbetering. Tijdens het recente symposium IT/xpo stelde onderzoeksbureau Gartner dat bedrijfsnetwerken te duur zijn...

Gebruik XBRL-standaard bespaart miljoenen

23-06-2006  De XBRL-standaard moet het uitwisselen van financiële informatie tussen overheid en bedrijven makkelijker maken. De besparingen zijn geraamd op negenhonderd miljoen euro.

Beveiliging bedrijven en particulieren verbetert

23-06-2006  Internet kraakt in zijn voegen door de digitale oorlog tussen spammers en antispammers. De Don Quichots die opkomen voor een spamvrij internet gaan strijdend ten onder.

Internet overleeft spammers

23-06-2006  Internet kraakt in zijn voegen door de digitale oorlog tussen spammers en antispammers. De Don Quichots die opkomen voor een spamvrij internet gaan strijdend ten onder.

Elektronische gemeente blijft achter

16-06-2006  Het lijkt zo handig, via internet een bouwvergunning regelen. Aan pilots met een e-loket geen gebrek. Op bezoek gaan bij het gemeentehuis werkt vaak echter nog het snelst.

Midoffice als antwoord op digitaal loket

16-06-2006  Het e-loket is door gebrek aan standaardisatie de kinderschoenen nog niet ontgroeid. De koppeling tussen front- en backoffice ontbreekt. Gemeenten nemen een afwachtende houding aan.

Altijd en overal e-mail

26-05-2006  Een van de stuwende krachten achter het succes van de smart phone is e-mail. Mobiliteit in optima forma. Voorlopig lijkt de BlackBerry als winnaar uit de bus te komen.

DNS-aanvalstactiek stof tot nadenken

14-04-2006  Het Domain Name System (DNS) is nodig om op internet de weg te vinden. Nu blijkt dat DNS-servers niet altijd zijn dichtgespijkerd en dus kwetsbaar zijn.

Hoe creëer je een IT-afdeling die ‘ja’ zegt tegen de business?

Nu de publieke cloud sterk in opmars is en capaciteit ‘on the fly’ levert, is de positie van de IT-afdeling als ‘hoeder’ van de technologie in het geding. Het......

In 5 fases van traditionele IT-afdeling naar interne serviceprovider

Anno 2015 hebben de meeste organisaties de stap naar virtualisatie van servers en storage wel gezet. Dat is een belangrijk beginpunt voor IT-afdelingen die......