Auteur Jasper Bakker

4322 Artikelen van Jasper Bakker

‘Steve Jobs-historie wordt opnieuw herschreven’

01-04-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de geschiedenisherziening voor Apple-visionair Steve Jobs. Een nieuw boek, een nieuw (positiever) geluid.

De wereldomwentelingen sinds Server 2003

31-03-2015  Windows Server 2003 komt ten einde. Eigenlijk ver voorbij de houdbaarheid. Niet qua support, maar wel qua opzet. 2003 is echt niet meer van nu. Servers en datacenters zijn flink geëvolueerd. En het houdt niet op.

‘Data-encryptie is niet zaligmakend’

31-03-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de valkuil van encryptie. Want dataversleuteling kan niet altijd én kan niet alle ‘gaatjes’ voorkomen.

‘Elke organisatie heeft een BYOD-Hillary’

30-03-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het risico van byod’ers zoals Hillary Clinton die in de praktijk niet te stuiten zijn.

‘Encryptie is een kwestie van bijblijven’

27-03-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het belang van encryptie. Net als met tanden poetsen, is het een kwestie van bijblijven.

De geslonken toekomst van de Itanium

26-03-2015  Intel had ooit grootse plannen om met zijn 64-bit Itanium-processor de servermarkt af te snoepen van traditionele Unix-leveranciers met elk hun eigen risc-processorplatform. Anno 2015 is de realiteit heel anders.

‘Ransomware wordt hét probleem van 2015’

26-03-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de plaag van ransomware: malware die de kostbare data gijzelen van gebruikers, bedrijven en organisaties.

Met video

‘Secure Boot in Windows 10 maakt veiliger’

25-03-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de bootbeveiliging die in Windows 10 geen verplichte ‘uit-knop’ meer heeft. Pc-makers mogen van Microsoft kiezen of ze Secure Boot verplichten.

‘Het woord hacker is voorgoed vervuild’

24-03-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de vervuiling van het woord hacker, wat onomkeerbaar is geworden.

‘PC-dip in afwachting van Windows 10’

23-03-2015  Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de aanhoudende krimp van de pc-markt, die nu nog eens harder krimpt van verwacht.

VOLGENDE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Maximaliseer de ROI van primaire opslag en gegevensbescherming dankzij een veilig archief NL

'Meer doen met minder': dat lijkt voor de hedendaagse IT-professional het motto van de dag. Zij moeten met een steeds kleiner wordend budget een ogenschijnlijk......

De perfecte balans tussen back-up performance, databeveiliging en opslagcapaciteit in uw storage-omgeving

Explosieve datagroei en beperkte IT-budgetten dwingen bedrijven om nieuwe strategieën en technologieën te ontdekken, aangezien zij steeds vaker op zoek zijn......