HDS breidt Unified Compute Platform-portfolio uit | Homepage | Computable
Productnieuws aanmelden
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie van Computable is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HDS breidt Unified Compute Platform-portfolio uit

11-10-2012 13:29 | Door externe partij | Lees meer over het bedrijf: HDS | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Storageleverancier Hitachi Data Systems (HDS) kondigde tijdens VMworld Europe zijn uitgebreide portfolio met converged infrastructuuroplossingen aan. Dit nieuwe productportfolio bundelt storage-, server-, netwerk- en softwarebeheer in één geïntegreerde oplossing voor bedrijfskritische applicaties, waarbij het beheer vanuit één centraal punt plaatsvindt.

Het nieuwe Hitachi Unified Compute Platform (UCP) biedt een fundament voor de ontwikkeling van een uitgebreide cloud-ready infrastructuur die snel uitgerold en efficiënt beheerd kan worden. Dit in tegenstelling tot andere oplossingen die uitgebreide testing en integratiekosten met zich meebrengen. De nieuwe toevoegingen aan het Hitachi UCP biedt klanten flexibiliteit en nieuwe mogelijkheden.

De nieuwe toevoegingen aan het Hitachi UCP zijn gebaseerd op twee converged infrastructuurmodellen. Hitachi Unified Compute Platform Pro biedt vooraf-geconfigureerde en geïntegreerde oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van Hitachi's servers en storage in samenwerking met gestandaardiseerde networking tools. Hitachi brengt de oplossing op de markt als UCP Pro voor VMware vSphere, waarbij het softwarebeheer vanuit VMware vCenter centraal wordt aangestuurd en beheerd. Hitachi Unified Compute Platform Select biedt een serie vooraf gevalideerde referentieoplossingen die eenvoudig geconfigureerd kunnen worden met de inzet van Hitachi's storage-, server- en softwarebeheer voor een groot aantal bedrijfskritische applicaties. Daarnaast biedt Hitachi UCP Select de flexibiliteit voor de ondersteuning van Cisco Unified Computing Systems (UCS)-servers als additionele optie.

Alle converged infrastructuuroplossingen die HDS aan zijn portfolio heeft toegevoegd zijn nieuw ontwikkeld voor het verbeteren van de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Daarnaast biedt de oplossing handvatten voor it-organisaties om performance-uitdagingen op te lossen die samengaan met het gebruik van eerdere converged infrastructuuroplossingen.

Hitachi Data Systems speelt met het uitgebreide UCP-portfolio in op de behoeften van cio's die overwegen een converged infrastructuur in te zetten. Hun doel is om business-processen te versnellen, productiviteit van werknemers te verhogen, it-mogelijkheden te verbeteren en SLA's te behalen.