Home
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie van Computable is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Netwerkdichtheid doet ertoe

Equinix - Netwerkdichtheid

Netwerkdichtheid doet ertoe. Een dienst als LinkedIn is hier helemaal op gebaseerd. Door te koppelen met kennissen in de kringen van jouw eigen relaties, breidt het aantal mensen op wie je eventueel een beroep kunt doen exponentieel uit.

Of neem een vliegveld. Hoe meer luchtvaartmaatschappijen op één locatie vliegen, hoe aantrekkelijker het is voor reizigers om daar naartoe te gaan. En hoe aantrekkelijker het is voor andere luchtvaartmaatschappijen ook daar aanwezig te zijn.

Bij communicatiewerken ligt dat niet anders. Die netwerken zijn in handen van bijvoorbeeld telefoonmaatschappijen, kabelnetwerkexploitanten, en internetproviders. Die aanbieders duiden we kortweg gezamenlijk aan als carriers

Wie zijn bereik zo groot mogelijk wil hebben, plaatst zijn servers in een datacenter dat zich neutraal opstelt ten opzichte van carriers, dus geen beperkende keuzes maakt voor bepaalde aanbieders. Want dan kun je niet kiezen op prijs, dienstverlening of andere aspecten. Dan weet je dat je de hoofdprijs betaalt.

Voeg daarbij dat hosters wereldwijd datacenters exploiteren die onderling met elkaar zijn verbonden. Elk afzonderlijk knooppunt geeft weer een reeks lokale carriers onderdak.
Voor een optimaal wereldwijd bereik voor bijvoorbeeld webwinkels of filialen van bedrijven is het van belang te kiezen voor een datacenter dat carrierneutaal is, rechtstreeks verbonden is met zoveel mogelijk communicatieaanbieders, en zelf een wereldwijd netwerk heeft van onderling met elkaar verbonden datacenters. Dan beschik je over een netwerkdichtheid dat een zo groot mogelijk bereik biedt en keuzevrijheid biedt.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Video: Equinix Investor Analyst Day 2012
Twitter