Tag Datamining

Datamining

Alle artikelen met als tag Datamining, hier gedefinieerd als: Het gericht zoeken naar (statistische) verbanden in grote verzamelingen gegevens voor wetenschappelijke of commerciële doeleinden..

+

Hiermeer samenhangend: Knowledge Discovery, E-discovery, Predictive analytics.

Meer tags
Alle artikelen over: Datamining

Datamining struikelt over datakwaliteit

28-04-1998  Slechte gegevenskwaliteit vormt het grootste struikelblok voor bedrijven die proberen een datamining-project van de grond te krijgen. Dit zegt Wolfgang Martin, analist bij onderzoeksbureau Meta Group.

Datamining vereist precieze doelstelling

07-11-1997  Nieuwe technologieën als datamining brengen dikwijls een andere manier van werken met zich mee. Maar dit hoeft nog niet tot gevolg te hebben dat dit de privacy van de burger in gevaar brengt, schrijft drs A. Lucassen RE.

SAS en NCR integreren datawarehousing

09-10-1997  Computer- en softwarefabrikant NCR en software-producent SAS Institute gaan hun datawarehousing- en datamining-producten integreren. Dit zijn de beide bedrijven met elkaar overeengekomen.

Business Objects mikt op 'doorsnee'-gebruiker

05-09-1997  Business Miner is het nieuwe datamining-hulpmiddel van Business Objects dat in november in Nederland op de markt komt. Datamining is het analyseren van gegevens om verbanden tussen gegevens en trends op te sporen.

Datamining-tool voor Business Objects

02-09-1997  Business Miner is het nieuwe datamining-hulpmiddel van Business Objects dat in november in Nederland op de markt komt. Datamining is het analyseren van gegevens om verbanden tussen gegevens en trends op te sporen.

Technologie en privacy bijten elkaar

18-04-1997  Nieuwe informatie- en communicatietechnologie biedt mogelijkheden die verstrekkende maatschappelijke consequenties hebben. Een cruciaal aspect is de privacy. Door de snelheid en de complexiteit van de ontwikkelingen zijn de gevolgen ervan niet alle...

Cognos completeert suite analysetools

11-04-1997  Met de introductie van het datamining-pakket Scenario biedt de Canadese toolleverancier Cognos een volledig pakket 'Business Intelligence'-software aan. Het bedrijf genoot al bekendheid door het rapportagepakket Impromptu en het analysepakket...

Cognos completeert analyse-suite

10-04-1997  Met de introductie van het datamining-pakket Scenario zegt de Canadese toolleverancier Cognos een volledig pakket 'Business Intelligence'-software aan te bieden. Het bedrijf heeft al een reputatie opgebouwd met het rapportagepakket Impromptu en het...

Nieuwe architectuur Tandem voor datamining

07-03-1997  Object-relationele datamining wordt na de zomer van 1997 mogelijk. Tandem introduceerde 25 februari een nieuwe architectuur waarmee de toepassingsmogelijkheden van datamining toenemen.

Tandem met architectuur voor datamining

04-03-1997  Tandem komt na de zomer met een architectuur voor object-relationele datamining. Tot nu toe werd datamining uitgevoerd door een selectie van een database of datawarehouse apart te nemen en met tools te analyseren.

VORIGE 1 2 3 4 5

Word sheriff in uw ‘Wild West Datacenter’ dankzij converged datacenter infrastructuur

Blijft uw datacenter maar groeien? Voegt u steeds nieuwe, losse technologieën toe om eindgebruikers te kunnen bieden waar ze om vragen? De kans is groot dat uw......

De vijf belangrijkste selectiecriteria voor een Back-up as a Service leverancier

Back-up-as-a-Service (BaaS) lijkt een commodity te worden. Dat is ook niet vreemd, want deze vorm van dienstverlening biedt organisaties verschillende......