Tag ADSL

ADSL

Alle artikelen met als tag ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), hier gedefinieerd als: Standaard voor een digitale technologie die snellere datacommunicatie over een telefoonlijn van koperdraad toelaat..

+

Hiermeer samenhangend: VDSL, ADSL2, ADSL-verbinding, Asymmetric Digital Subscriber Loop, ADSL-technologie, xDSL, DSL, HDSL.

Meer tags
Alle artikelen over: ADSL

Europese breedbandmarkt verzadigt

01-12-2008  Meer dan 100 miljoen Europese huishoudens, een kwart van alle huishoudens in Europa, hebben breedbandinternet. DSL is met 80 procent marktaandeel veruit de dominantste toegangstechnologie.

Belkin breidt N1 Vision router uit

04-09-2008  In navolging van het succes van de N1 Vision router, introduceert Belkin de N1 Vision modem-router met geïntegreerd ADSL-modem en interactieve display. Deze modem-router biedt volgens de leverancier het nieuwste op het gebied van netwerktechnologie.

Edimax vult nMax-productlijn aan met 802.11n router

08-07-2008  Edimax Technology, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert de 802.11n Gigabit breedbandrouter BR-6574n. Als de BR-6574n via een kabel of DSL-modem wordt aangesloten op een breedbandverbinding, kunnen netwerkgebruikers een snelle...

KPN kampt met ADSL-probleem

13-05-2008  Een groot deel van de internetters die gebruik maken van het netwerk van KPN hebben momenteel geen internetverbinding. Er is een storing in het ATM-transportprotocol van het netwerk. Onduidelijk is hoe lang het probleem nog gaat duren.

Aantal VoIP-aansluitingen blijft groeien

26-09-2007  Bellen via VoIP blijft populair, het aantal VoIP-aansluitingen blijft groeien. Er wordt vooral gebeld via DSL-aansluitingen, maar het aantal VoIP-bellers via de kabel groeide het afgelopen kwartaal het sterkst.

Alcatel-Lucent legt WiMAX aan in Duitsland

28-08-2007  Alcatel-Lucent gaat een commercieel WiMAX-netwerk aanleggen in het gebied rond de Saar in Duitsland. Dit gebied is dunbevolkt en een adsl-infrastructuur aanleggen is economisch niet haalbaar.

Wereldwijde aandeel glasvezel groeit sterk

17-07-2007  Het aantal glasvezelverbindingen wereldwijd groeide het afgelopen jaar sterk. Er zijn nu wereldwijd de helft minder glasvezelverbindingen dan dat er tv-kabelverbindingen zijn. ADSL wordt wereldwijd nog altijd het meest gebruikt.

Surfen met 150 gigabit per seconde

26-01-2007  37.500 keer sneller dan een klassieke adsl-lijn ofwel 150 gigabit per seconde: professor Koen Clays, van het departement Chemie van de KU Leuven, heeft een organische stof gevonden en getest die dit snelle dataverkeer mogelijk moet maken.

BBned komt als enige met eigen vdsl

12-12-2006  Dsl-leverancier BBned blijft voorlopig de enige die concrete plannen heeft om in het nieuwe All IP-netwerk van KPN een eigen vdsl-netwerk aan te leggen. Tele2 en Orange Breedband zien een eigen vdsl-netwerk niet zitten.

DT dreigt EC met stopzetten glasinvesteringen

22-08-2006  Deutsche Telekom dreigt zijn investeringen in het omvangrijke Duitse glasvezelnetwerk te staken. Het telecombedrijf zegt dat het zijn vdsl-netwerk niet kan uitbouwen als de Europese Commissie het zoals verwacht dwingt concurrenten toe te laten op...

Word sheriff in uw ‘Wild West Datacenter’ dankzij converged datacenter infrastructuur

Blijft uw datacenter maar groeien? Voegt u steeds nieuwe, losse technologieën toe om eindgebruikers te kunnen bieden waar ze om vragen? De kans is groot dat uw......

De vijf belangrijkste selectiecriteria voor een Back-up as a Service leverancier

Back-up-as-a-Service (BaaS) lijkt een commodity te worden. Dat is ook niet vreemd, want deze vorm van dienstverlening biedt organisaties verschillende......