Tag ADSL

ADSL

Alle artikelen met als tag ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), hier gedefinieerd als: Standaard voor een digitale technologie die snellere datacommunicatie over een telefoonlijn van koperdraad toelaat..

+

Hiermeer samenhangend: VDSL, ADSL2, ADSL-verbinding, Asymmetric Digital Subscriber Loop, ADSL-technologie, xDSL, DSL, HDSL.

Meer tags
Alle artikelen over: ADSL

Ouderwetse telefoonlijnen kunnen nieuwe generaties adsl aan

05-11-2004  Er zit voldoende rek in de datacapaciteit van het Nederlandse telefonienetwerk om de recent aangekondigde televisieplannen van KPN te verwezenlijken. Alleen zal het concern voor een opwaardering van adsl wel de wijkcentrales uit moeten.

Belgacom lanceert supersnel internet via vdsl

29-10-2004  Begin volgende week lanceert Belgacom de eerste commerciële breedbandinternet via zijn nieuwe, supersnelle vdsl-netwerk.

Data en spraak gebundeld

03-09-2004  Spraak over dsl-verbindingen is de nieuwste troef van KPN om met lagere beltarieven het eigen marktaandeel veilig te stellen. Het telecomconcern volgt met deze stap concurrent Bbned op de voet die eind vorig jaar al met deze dienst kwam.

KPN telt meer dan één miljoen adsl-klanten

10-08-2004  In het tweede kwartaal van dit jaar heeft KPN zijn één miljoenste adsl-klant geregistreerd. Daarmee voert het overduidelijk de lijst van adsl-aanbieders aan.

Versatel verhoogt investeringen ondanks verlies

04-08-2004  Telecombedrijf Versatel investeerde het afgelopen kwartaal 25 miljoen euro om nieuwe klanten op zijn netwerk aan te sluiten. Daarnaast trekt het ondanks een kwartaalverlies ook geld uit voor uitbreiding van zijn dsl-voorzieningen en ombouw van de...

Beveiliging van gegevens op pc via internet

17-06-2004  EMC biedt in samenwerking met Connected een nieuwe 'internet'-dienst aan voor backup van op pc's opgeslagen gegevens. KPN is de eerste die deze dienst zijn dsl-klanten offreert.

Isdn legt het af tegen adsl bij bedrijven

07-06-2004  Sinds het eerste kwartaal van 2004 zijn er meer bedrijfsvestigingen met een adsl-aansluiting dan met een isdn-verbinding. Dit blijkt uit de ET-Monitor Bedrijven van marktonderzoeker TNS Nipo.

Adsl passeert isdn

04-06-2004  Sinds het eerste kwartaal van 2004 zijn er meer bedrijfsvestigingen met een adsl-aansluiting dan met een isdn-verbinding. Dit blijkt uit de ET-Monitor Bedrijven van marktonderzoeker TNS Nipo.

Bbned ziet marktaandeel adsl met 50 procent toenemen

01-06-2004  Bbned heeft het marktaandeel op het gebied van adsl zien groeien van 6 procent in 2002 naar 9 procent in 2003. In het eerste kwartaal van 2004 heeft BBned de grens van 100.000 dsl-orders overschreden.

Eén op de drie internetters gebruikt adsl

17-05-2004  Uit de kwartaalcijfers van onder meer KPN, Wanadoo en Tiscali bleek al dat Nederland warmloopt voor breedband internet via adsl. Interview NSS zegt dat de penetratie van adsl is gestegen van 22 procent in januari naar 33 procent in april.

Hoe creëer je een IT-afdeling die ‘ja’ zegt tegen de business?

Nu de publieke cloud sterk in opmars is en capaciteit ‘on the fly’ levert, is de positie van de IT-afdeling als ‘hoeder’ van de technologie in het geding. Het......

In 5 fases van traditionele IT-afdeling naar interne serviceprovider

Anno 2015 hebben de meeste organisaties de stap naar virtualisatie van servers en storage wel gezet. Dat is een belangrijk beginpunt voor IT-afdelingen die......