Tag RFID

RFID

Alle artikelen met als tag RFID (Radio Frequency Identification), hier gedefinieerd als: Een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten..

+

Hiermeer samenhangend: RFID-tag, RFID-tags, RFID-label, RFID-labels.

Meer tags
Alle artikelen over: RFID

RFID-tags bewaken gereedschap truckchauffeurs

11-02-2008  Autofabrikant Ford verkoopt vanaf deze herfst trucks waarin een RFID-systeem waakt over professioneel werkgereedschap van de chauffeur. Een aanraakscherm laat zien wat zien welke spullen aanwezig zijn in de wagen.

Plastic label maakt RFID spotgoedkoop

08-02-2008  Op de International Solid State Circuits Conference (ISSCC) in San Francisco hebben onderzoekers van het Holst Centre een plastic RFID-label gepresenteerd. Dit moet de RFID zó goedkoop maken dat het de streepjescode geheel kan vervangen.

Britse banken dringen klanten RFID-betaalpas op

29-01-2008  Volgens de Britse nieuwswebsite The Register laten een aantal Britse banken hun klanten ongevraagd meedoen aan een proef met contactloze rfid-betaalkaarten, zelfs als ze daar bezwaar tegen maken.

Baby's krijgen rfid-tag

18-01-2008  In meer dan de helft van de verloskundige afdelingen in de Amerikaanse staat Ohio krijgen zowel moeder als kind een rfid-tag in de vorm van respectievelijk een armband of enkelbandje. Op deze manier hopen de afdelingen te voorkomen dat er baby's...

Translink Systems dacht te veel aan het budget

15-01-2008  Volgens de directeur van Translink Systems is ooit gekozen voor de Mifare Classic rfid-chip van NXP omdat deze chip toendertijd "de best bewezen technologie voor contactloos reizen" had. De Director Government Relation Nederland van NXP bestrijdt...

Beheerder OV-chipkaart sluit andere chip niet uit

15-01-2008  Directeur Jeroen Kok van Translink Systems sluit niet uit dat de huidige rfid-chip in de OV-chipkaart in de toekomst vervangen wordt door een andere.

De kijk van Van Eijk: Near field is ver weg

15-01-2008  Contactloze chipkaarten zijn al jaren een matig succes. De nieuwste innovatie op dat vlak heet ‘Near Field Communication’, een vorm van rfid (radio frequency identification). Gaat deze voor een doorbraak zorgen? Ik ben er nog niet zo zeker van.

Europa gebruikt 90 miljard rfid-chips in 2022

11-01-2008  Het aantal gebruikte rfid-chips in de Europese Unie stijgt van 114 miljoen in 2007 naar 86,7 miljard in 2022. Dat stellen wetenschappers van het Europese onderzoeksprogramma Bridge, dat de invoering van rfid in Europa wil stimuleren.

NXP: versleutelingskraak is geen beveiligingsprobleem

07-01-2008  Op het Chaos Communication Camp in Berlijn maakten twee Duitse beveiligingsexperts eind december bekend dat ze een type rfid-chips, ontwikkeld door de vroegere chipdivisie van Philips, konden kraken. Volgens chipfabrikant NXP hebben deze hackers...

Onderzoekers kraken rfid-tag van NXP

02-01-2008  Twee beveiligingsexperts hebben op een bijeenkomst voor hackers in Berlijn bekend gemaakt dat ze een bepaald type rfid-tags van NXP kunnen kraken. De chips worden onder andere gebruikt in autosleutels.

Wie Bespioneert u? De bedreigingen van Cyberspionage

Cyberspionage klinkt wellicht als iets uit een film. Maar de werkelijkheid is dat vrijwel elk bedrijf het doelwit kan worden van cybercriminelen......

Marktleiders aan het woord over datacenters

Geeft uw datacenter u een strategisch zakelijk voordeel? En zo ja, hoe kan je hier optimaal gebruik van maken? In opdracht van Equinix zijn 3 prominente IT......