Tag RFID

RFID

Alle artikelen met als tag RFID (Radio Frequency Identification), hier gedefinieerd als: Een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten..

+

Hiermeer samenhangend: RFID-tag, RFID-tags, RFID-label, RFID-labels.

Meer tags
Alle artikelen over: RFID

Is Nederland klaar voor permission marketing?

19-10-2007  Als een klant een voedselallergie heeft en dit via een persoonlijk profiel kenbaar maakt, kan daarvan tijdens het winkelen gebruik gemaakt worden. Het effect is dat er veel tijd bespaard kan worden omdat de winkelier kan meedenken en alternatieven...

Einde houten IKEA-potlood nabij

03-10-2007  Studenten van het TEAM qimoz van de Technische Universiteit Delft wonnen de IKEA Innovatiewedstrijd met hun project IKEYS, dat het vertrouwde IKEA-potloodje vervangt. De oplossing combineert mobiele telefonie met rfid-technologie.

Nederlander weet niet wat RFID-chip is

27-09-2007  De gemiddelde Nederlander weet niet wat een radio frequency identification chip (RFID, identificatie met radiogolven) is. Na een korte uitleg ziet men voordelen voor toepassingen in het dagelijks leven maar er is ook angst voor privacy en...

'RFID-chips veroorzaken kanker'

11-09-2007  In de Verenigde Staten woedt een discussie over de gevolgen voor de volksgezondheid van het gebruik van rfid-chips. Verschillende onderzoeken wijzen er op dat de chips, bij toepassing nabij of in het lichaam, kankerverwekkend zijn.

Karstadt voorziet herenmode van RFID

11-09-2007  De warenhuisketen Karstadt is de eerste Duitse detaillist die grootschalig overstapt op rfid (Radio Frequency Identification). Alle spijkerbroeken in de winkel in Düsseldorf zijn inmiddels voorzien van een op afstand uitleesbare chip.

Eigen videoweblog van Lowlands door RFID

03-08-2007  Grolsch verspreidt onder tweeduizend bezoekers van het festival Lowlands een polsbandje met een rfid-chip. Zo kunnen bezoekers hun eigen video maken en deze publiceren op een weblog.

HP opent Europees RFID-centrum in Milaan

25-07-2007  Hewlett-Packard opent een Europees RFID-centrum in het Italiaanse Milaan. "De opening van het nieuwe centrum is een belangrijke stap in de invoering van rfid", aldus Frank Lanza, wereldwijd verantwoordelijk voor rfid bij HP.

Privacy RFID-gebruikers moet beter beschermd

11-07-2007  Na het bestuderen van 24 toepassingen van RFID voor het volgen van personen, doet het Ratenau Instituut een aantal voorstellen voor een betere balans tussen gebruikersgemak en privacybescherming.

Firewall voor RFID in de maak

07-05-2007  De Vrije Universiteit ontwikkelt een soort firewall dat het signaal van rfid-tags versleutelt. Vaak staat op de tags namelijk gevoelige informatie die gemakkelijk kan worden uitgelezen door onbevoegden.

TU Delft werkt aan intelligente RFID

04-05-2007  Rfid (radio frequency identification) wil maar niet echt doorbreken. De ontwikkeling gaat echter gestaag door. Actieve rfid, met ingebouwde intelligentie, is de volgende stap.

Wat is beter: MS Office of Google Apps?

Organisaties hebben als het gaat om productiviteitstoepassingen, e-mail en samenwerking – onder de verzamelnaam ‘office’ – nieuwe......

Proactief en voorspellend beheer

Leveranciers van beheertools en organisaties die IT-beheer uitvoeren prijzen veelvuldig hun proactief karakter. Maar is proactief beheer nog afdoende, kijkend......