RFID (Radio Frequency Identification) | Tags | Computable.nl

Tag RFID

RFID

Alle artikelen met als tag RFID (Radio Frequency Identification), hier gedefinieerd als: Een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten..

+

Hiermee samenhangend: RFID-tag, RFID-tags, RFID-label, RFID-labels.

Meer tags
Alle artikelen over: RFID

Privacy RFID-gebruikers moet beter beschermd

11-07-2007  Na het bestuderen van 24 toepassingen van RFID voor het volgen van personen, doet het Ratenau Instituut een aantal voorstellen voor een betere balans tussen gebruikersgemak en privacybescherming.

Firewall voor RFID in de maak

07-05-2007  De Vrije Universiteit ontwikkelt een soort firewall dat het signaal van rfid-tags versleutelt. Vaak staat op de tags namelijk gevoelige informatie die gemakkelijk kan worden uitgelezen door onbevoegden.

TU Delft werkt aan intelligente RFID

04-05-2007  Rfid (radio frequency identification) wil maar niet echt doorbreken. De ontwikkeling gaat echter gestaag door. Actieve rfid, met ingebouwde intelligentie, is de volgende stap.

Onafhankelijke RFID-opleiding moet eenheid brengen

16-03-2007  Er zijn veel opleidingen die kennis moeten geven over rfid (radio frequency identification), voornamelijk opleidingen van leveranciers. Consultancy Mieloo & Alexander, gespecialiseerd in logistieke bedrijfsprocessen, komt met een onafhankelijke...

'RFID breekt in 2007 definitief door'

21-02-2007  2006 zou hét jaar worden van radio frequency identification (rfid), maar ondanks veelbelovende pilots was er geen sprake van een doorbraak. 2007 wordt dat wel, volgens Bart Schermer van het RFID Platform Nederland, omdat er nu beter voldaan wordt...

Magazijnkracht krijgt slimme heftruck

20-02-2007  Een tabletcomputer, headset en rfid-chip gaan magazijnkrachten bijstaan bij hun werk. Vrijwel zonder voorkennis kunnen heftruckbestuurders voortaan in elk willekeurig magazijn terecht.

Rfid kan patiëntveiligheid verhogen

02-02-2007  Bij juist gebruik kan rfid de patiëntveiligheid in ziekenhuizen verhogen, de kosten verlagen en de logistiek verbeteren.

Stoorzender

02-02-2007  Een patiënt ondergaat een zware hartoperatie. Er treden complicaties op. De chirurg vraagt om een bloedtransfusie. Een verpleegkundige scant de zak met bloedproduct. Het controlesysteem genereert een geruststellend groen scherm: dit is het juiste...

Nederlandse mobiele datamarkt groeit

31-01-2007  Werknemers in het Nederlandse bedrijfsleven gebruiken voornamelijk een mobiele telefoon en een laptop. Dat blijkt uit onderzoek van Marqit Research.

Siemens ontwikkelt rfid-chip voor donorbloed

26-01-2007  Een speciale rfid-chip, ontwikkeld door Siemens, gaat de kwaliteit van donorbloed bewaken. Naast gegevens over het bloed bevat de chip een sensor die voortdurend de temperatuur van het bloed registreert.

Het ABC van Mobile Device Management

Enterprise Mobility kan een spannend avontuur zijn of een enge beproeving. Waar u zeker van wilt zijn is dat u kunt genieten van voordelen als betere......

Het agile datacenter: de plek waar schaalbaarheid en performance samenkomen

Traditionele datacenters zijn niet in staat om de conflicterende behoeften aan schaalbaarheid en performance te faciliteren, dus uw organisatie heeft......