Tag RFID

RFID

Alle artikelen met als tag RFID (Radio Frequency Identification), hier gedefinieerd als: Een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten..

+

Hiermeer samenhangend: RFID-tag, RFID-tags, RFID-label, RFID-labels.

Meer tags
Alle artikelen over: RFID

Firewall voor RFID in de maak

07-05-2007  De Vrije Universiteit ontwikkelt een soort firewall dat het signaal van rfid-tags versleutelt. Vaak staat op de tags namelijk gevoelige informatie die gemakkelijk kan worden uitgelezen door onbevoegden.

TU Delft werkt aan intelligente RFID

04-05-2007  Rfid (radio frequency identification) wil maar niet echt doorbreken. De ontwikkeling gaat echter gestaag door. Actieve rfid, met ingebouwde intelligentie, is de volgende stap.

Onafhankelijke RFID-opleiding moet eenheid brengen

16-03-2007  Er zijn veel opleidingen die kennis moeten geven over rfid (radio frequency identification), voornamelijk opleidingen van leveranciers. Consultancy Mieloo & Alexander, gespecialiseerd in logistieke bedrijfsprocessen, komt met een onafhankelijke...

'RFID breekt in 2007 definitief door'

21-02-2007  2006 zou hét jaar worden van radio frequency identification (rfid), maar ondanks veelbelovende pilots was er geen sprake van een doorbraak. 2007 wordt dat wel, volgens Bart Schermer van het RFID Platform Nederland, omdat er nu beter voldaan wordt...

Magazijnkracht krijgt slimme heftruck

20-02-2007  Een tabletcomputer, headset en rfid-chip gaan magazijnkrachten bijstaan bij hun werk. Vrijwel zonder voorkennis kunnen heftruckbestuurders voortaan in elk willekeurig magazijn terecht.

Rfid kan patiëntveiligheid verhogen

02-02-2007  Bij juist gebruik kan rfid de patiëntveiligheid in ziekenhuizen verhogen, de kosten verlagen en de logistiek verbeteren.

Stoorzender

02-02-2007  Een patiënt ondergaat een zware hartoperatie. Er treden complicaties op. De chirurg vraagt om een bloedtransfusie. Een verpleegkundige scant de zak met bloedproduct. Het controlesysteem genereert een geruststellend groen scherm: dit is het juiste...

Nederlandse mobiele datamarkt groeit

31-01-2007  Werknemers in het Nederlandse bedrijfsleven gebruiken voornamelijk een mobiele telefoon en een laptop. Dat blijkt uit onderzoek van Marqit Research.

Siemens ontwikkelt rfid-chip voor donorbloed

26-01-2007  Een speciale rfid-chip, ontwikkeld door Siemens, gaat de kwaliteit van donorbloed bewaken. Naast gegevens over het bloed bevat de chip een sensor die voortdurend de temperatuur van het bloed registreert.

Rfid op mobiel brengt nieuwe mogelijkheden

05-12-2006  Softwareontwikkelaar Flying Bytes en informatiebeveiligingsspecialist Mobisec experimenteren met een rfid-scanner in een mobiele telefoon. Door de combinatie van lezer en telefoon komen nieuwe bedrijfstoepassingen binnen bereik.

De sleutel tot succes: optimaliseer de applicatie ervaring van eindgebruikers

Dankzij hedendaagse continue innovaties verwachten zowel klanten als werknemers van uw organisatie een optimale......

De gouden mogelijkheden van een juiste datacenter strategie

Is uw organisatie capabel om IT processen snel te schalen? Beschikken jullie over flexibiliteit om snel veranderende......