Tag Unix

Unix

Alle artikelen met als tag Unix, hier gedefinieerd als: Familie van besturingssystemen met multitasking- en multiuser-mogelijkheden voor zeer uiteenlopende typen computers..

+

Hiermeer samenhangend: FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, System V, AIX, HP-UX, Xenix, IRIX, X Window.

Meer tags
Alle artikelen over: Unix

Apple gebruikt Sun-bestandssysteem in Leopard

19-12-2006  Apple heeft het ZFS van Sun Microsystems opgenomen in de aanstaande nieuwe versie 10.5 (codenaam Leopard) van Mac OS X. Dat bestandssysteem is ontwikkeld voor versie 10 van Suns Unix-variant Solaris, waarvan ook een uitvoering is voor...

Virtualisatie loont

13-10-2006  AMD heeft zijn Opteron-processoren met virtualisatie-ondersteuning officieel geïntroduceerd. De technologie is daarmee doorgevoerd in de productlijnen van zowel AMD als Intel. Virtualisatie voor het pc-platform is nog jong.

Met Baan van HP-UX naar Linux

05-05-2006  Het draaien van applicaties op Linux in plaats van op bijvoorbeeld Unix, heeft voordelen. Dat bevestigen enkele bezitters van Baan-software, die inmiddels zijn overgestapt.

IBM beschuldigt SCO van moedwillige misleiding

07-04-2006  IBM beschuldigt Unix-erfgenaam SCO ervan met opzet vaag te zijn in diens beschuldigingen en rechtszaak tegen IBM. De aangeklaagde computerfirma stelt dat het hierdoor niet goed in staat is zichzelf te verdedigen.

Sun wil Unix van HP en Sun samenvoegen

03-03-2006  Scott McNealy, topman van Sun Microsystems, heeft een open e-mail geschreven aan de hoogste baas van Hewlett-Packard, Mark Hurd, met de vraag of beide bedrijven hun Unix-versies niet eens moeten samenvoegen.

IBM roept Baystar, HP, Sun en Microsoft op versus SCO

23-02-2006  IBM heeft dagvaardigen verzonden naar investeringsmaatschappij Baystar Capital, serverproducenten HP en Sun, en Windows-producent Microsoft voor zijn verdediging in de rechtszaak van SCO. IBM wil van de betrokken partijen informatie over hun zaken...

Brein terecht gewezen door open source gemeenschap

23-02-2006  De Nederlandse Unix Gebruikers Vereniging (NLUUG) maakt in een open brief bezwaar tegen publicaties van de stichting Brein waarin wordt gezegd dat er van software geen kopie mag worden gemaakt. Dat geldt namelijk niet voor open source software.

Sun koopt Linux- en Solaris-patchbedrijf

23-02-2006  Sun Microsystems neemt voor een onbekend bedrag Aduva over. Die aankoop ontwikkelt software voor het beheer van patches voor Linux en Suns Unix-variant Solaris.

Omzet uit Windows-servers overstijgt die van Unix

22-02-2006  De omzet uit de wereldwijde verkoop van Windows-servers is afgelopen jaar voor het eerst groter dan die van Unix-servers. Eerstgenoemde bedroeg in 2005 17,7 miljard dollar terwijl de tweede op 17,5 miljard uitkwam, meldt onderzoeksbureau IDC.

IBM vervroegt AIX-bèta’s

07-01-2006  IBM brengt AIX-bèta’s voortaan ruim voor de officiële introductie op de markt. “We willen gebruikers in een vroeg stadium toegang tot de code geven”, zei Karl Freund, vice-president van IBM’s pSeries server- lijn.

SaaS (Software-as-a-Service): de succesfactoren voor flexibele en duurzame dienstverlening

SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) winnen aan populariteit, zo blijkt uit vrijwel elke marktprognose. Vreemd is dat niet, want SaaS-oplossingen zijn......

Big Data: uw netwerk is een cruciale factor voor succes

Overal ter wereld zijn organisaties druk bezig met Big Data. Vreemd is dat niet, want de potentie van Big Data analyse is enorm. Kostenbesparingen, verhoogde......