Tag ICT-budget

ICT-budget

Alle artikelen met als tag ICT-budget, hier gedefinieerd als: Het totale bedrag dat jaarlijks door een organisatie aan ict en daaraan gerelateerde activiteiten en diensten wordt uitgegeven..

+

Hiermeer samenhangend: ICT-bestedingen, Automatiseringsbudget, Automatiseringskosten, Automatiseringsuitgave, ICT-investeringen, ICT-investering.

Meer tags
Alle artikelen over: ICT-budget

Ict in zorg heeft baat bij Europese wetgeving

09-08-2007  Europese wet- en regelgeving omtrent privacy en informatiebeveiliging zorgt voor meer ict-investeringen in de zorg. De invoering van de HL7 standaard is één van de drijvers voor meer investeringen.

ICT-samenwerking in gemeenteland: een kwestie van lange adem

18-05-2007  In gemeenteland duiken ict-samenwerkingsverbanden steeds meer op. Gemeenten hebben geen last van identiteitsproblemen, want ict-investeringen hebben voornamelijk invloed op back- en midoffice. Wanneer leveranciers als Inter Acces er nerveus van...

Consultancy eerste plek voor bezuiniging

11-12-2006  Mochten organisaties het komende jaar op het ict-budget moeten bezuiningen, dan gaat de ict-consultant er het eerst uit. De kans dat dit gebeurt is echter klein, want het gaat erg goed met de Nederlandse ict-sector.

Maatwerk voor software blijkt in de lift te zitten

23-10-2006  De ontwikkeling van maatwerk voor software blijkt vreemd genoeg te groeien, ten koste van standaardsoftware. Het aantal Europese bedrijven dat ict-budget uitgeeft aan maatwerkapplicaties is de afgelopen vijf jaar verdubbeld, meldt consultancy...

Systeembeheer is geldverspilling

09-12-2005  Een investering in personeel voor systeembeheer is vaak weggegooid geld. Dat blijkt uit een afstudeeronderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Investeer het ict-budget liever in hard- en software. Dat is de boodschap.

Optimisme over ict-investeringen

09-09-2005  De ict-investeringen in Nederland trekken weer aan. Het komende jaar wordt een forse stijging verwacht. Ook afgelopen jaar was al een toename zichtbaar.

Ict-bestedingen omhoog

15-07-2005  De ict-bestedingen zitten nog steeds in de lift. Een derde van 608 ondervraagde ict-professionals en -directeuren verwacht het komende jaar een hoger bedrag te mogen besteden. Slechts 12 procent houdt rekening met een daling van de begroting.

Lokale overheden verwachten meer ict-geld

15-07-2005  Locale overheden in Europa zijn veel optimistischer over hun ict-budget in 2005 dan centrale overheidsorganen: 31 procent verwacht een stijging, tegenover 18 procent op ministerieel niveau.

Investeringen nemen volgend jaar duidelijk toe

09-07-2004  In 2005 zullen ict-investeringen voor het eerst sinds tijden aanzienlijk toenemen. Naar verwachting stijgen met name investeringen in software.

Containerterminalbedrijf drijft op oude software

04-06-2004  Terwijl de economie in Europa nog niet is bevrijd van de recessieplaag, gaat het de zeehavens in de Eurozone voor de wind. De grootste - Rotterdam - staart zich echter niet blind op zijn succes. De inzet van informatietechnologie moet de opkomende...

Hoe creëer je een IT-afdeling die ‘ja’ zegt tegen de business?

Nu de publieke cloud sterk in opmars is en capaciteit ‘on the fly’ levert, is de positie van de IT-afdeling als ‘hoeder’ van de technologie in het geding. Het......

In 5 fases van traditionele IT-afdeling naar interne serviceprovider

Anno 2015 hebben de meeste organisaties de stap naar virtualisatie van servers en storage wel gezet. Dat is een belangrijk beginpunt voor IT-afdelingen die......