Tag TCO

TCO

Alle artikelen met als tag TCO (Total Cost of Ownership), hier gedefinieerd als: Door Gartner Group in het leven is geroepen financieel instrument om meer inzicht te krijgen in het totale bedrag, inclusief alle directe en indirecte kosten, dat een organisatie kwijt is aan ICT. .

+

Hiermeer samenhangend: Kostprijsberekening, Totale eigendomskosten.

Meer tags
Alle artikelen over: TCO

Analist: TCO Windows en Linux gelijk

05-04-2005  De totale eigendomskosten (TCO) voor het gebruik van Windows zijn gelijk aan die van Linux. Dit concludeert onderzoeksbureau Yankee Group.

Gartner: Lapmiddelen verhogen eigendomskosten zo'n 15 procent

28-05-2004  Eén van de voornaamste Windows-problemen is de stroom van lapmiddelen voor beveiligingsgaten. Onderzoeksbureau Gartner schat dat dit de totale eigendomskosten met zo'n 15 procent verhoogt. Softwareleverancier Landesk springt in dit gat.

Afschrijvingen genuanceerder bekeken

05-03-2004  Eens zullen de investeringen toch weer moeten gaan aantrekken, al was het alleen maar om de oude spullen te vervangen. Deskundigen verwachten dat dit de tweede helft van dit jaar zal gebeuren. Ondertussen heeft men geleerd beter te kijken naar de...

Audit moet lage tco Microsoft bewijzen

07-11-2003  Microsoft laat een audit uitvoeren bij de Londense deelgemeente Newham. Het stelt dat zijn software goedkoper in gebruik is dan de open source-software voor desktops en servers die de raad van dat stadsdeel evalueert.

Audit moet lage tco Microsoft bewijzen

07-11-2003  Microsoft laat een audit uitvoeren bij de Londense deelgemeente Newham. Het stelt dat zijn software goedkoper in gebruik is dan de open source-software voor desktops en servers die de raad van dat stadsdeel evalueert.

Mkb investeert niet strategisch

10-10-2003  Voor het mkb zijn niet de totale eigendomskosten van ict belangrijk, noch de snelheid waarmee de investeringen worden terugverdiend. Wat telt, zijn de besparing die ermee gehaald worden. Dat zegt Michiel Contant van Oracle Nederland.

Total cost of ownership

24-01-2003  Total Cost of Ownership, TCO, was all the rage five years ago. Now it has surfaced again, but if you will excuse my laughter, this timeoriginating from Microsoft.

TCO van Sun Solaris blijkt het hoogst

09-08-2002  Amerikaanse bedrijsfanalisten hebben berekend dat de totale eigendomskosten (TCO) van het besturingssysteem Solaris het hoogste zijn. Het Windows-platform komt op de tweede plaats, Linux blijkt goedkoopst.

Rekenmodel Fujitsu concretiseert TCO

20-02-1998  Fujitsu heeft een rekenmodel en bijbehorend softwarepakket gebouwd waarmee klanten kunnen bepalen op welke manier ze de totale bedrijfskosten van PC's kunnen verlagen. Het IT-concern geeft met dit pakket, Ergosave, concreet inhoud aan het concept...

Fujitsu concretiseert eigendomskosten

17-02-1998  Fujitsu heeft een rekenmodel en bijbehorend softwarepakket gebouwd waarmee klanten kunnen bepalen op welke manier ze de totale bedrijfskosten van PC's kunnen verlagen. Het IT-concern geeft met dit pakket, Ergosave, concreet inhoud aan het...

Wat is beter: MS Office of Google Apps?

Organisaties hebben als het gaat om productiviteitstoepassingen, e-mail en samenwerking – onder de verzamelnaam ‘office’ – nieuwe......

Proactief en voorspellend beheer

Leveranciers van beheertools en organisaties die IT-beheer uitvoeren prijzen veelvuldig hun proactief karakter. Maar is proactief beheer nog afdoende, kijkend......