Tag Cognos

Cognos

Alle artikelen met als tag Cognos, hier gedefinieerd als: Applicatieontwikkelings-, business intelligence en performance management software van Cognos, inmiddels eigendom van IBM..

+

Hiermeer samenhangend: Cognos 10, Cognos 8 BI, Cognos Express, PowerHouse, Axiant.

Meer tags
Alle artikelen over: Cognos

Gebruikersvereniging Cognos gooit roer om

11-12-2008  Het nieuwe bestuur van de gebruikersvereniging voor Nederlandse Cognosgebruikers CUGNL gaat op zoek naar meer en actievere leden. De gebruikelijke sprekersconferenties moeten wijken voor informele netwerkbijeenkomsten, er komt meer aandacht voor...

Cognos 8 v4 voor Performance Management

07-10-2008  Cognos, een IBM-organisatie en specialist in business intelligence en performance management, introduceert IBM Cognos 8 v4. Deze nieuwe versie is een uitbreiding op IBM's Information on Demand-strategie. Met IBM Cognos 8 v4 maken organisaties...

Ook Cognos en Lotus toegankelijk vanaf BlackBerry

20-05-2008  Sinds kort hebben gebruikers van BlackBerry toegang tot hun Cognos bi-toepassing en hun Lotus Connections. IBM ontwikkelde er speciale software voor en verwacht dat dit een mobiel werken zal stimuleren.

Product: Cognos 8 BI v3

17-01-2008  Het Business Intelligence-platform van Cognos is geüpdatet naar versie 3. De nieuwe versie biedt meer analysemogelijkheden en specifiekere informatie per gebruikersgroep.

Product: Cognos BI op mobiele telefoons

15-01-2008  Tot voor kort was het mobiele deel van Cognos BI uitsluitend beschikbaar op de Blackberry. Nu zijn ook versies beschikbaar voor Windows Mobile 6 en Symbian S60.

Cognos blijft zelfstandig merk

15-01-2008  Ondanks de overname door IBM blijft Cognos, specialist op het gebied van business intelligence (bi), als zelfstandig merk actief in de markt. Dat verklaren bronnen in New York, waar Cognos deze dagen een internationale productpresentatie houdt.

Cognos wil onafhankelijkheid en innovatie

23-03-2007  De overname van Hyperion door Oracle maakt Cognos niet nerveus. De Canadese bi- (business intelligence) softwareproducent gooit zijn strategie om onafhankelijk te blijven niet overboord. De cijfers spreken voorlopig voor zich.

Cognos neemt BI-specialist Celequest over

18-01-2007  BI-leverancier Cognos neemt Celequest over, een bedrijf dat operationele dashboard-applicaties maakt. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Compleet BI-pakket na zes jaar ontwikkeling

23-09-2005  Zes jaar heeft Cognos nodig gehad voor de ontwikkeling van een volledige bedrijfsintelligentie-oplossing. Cognos 8 BI is gebaseerd op een Webservices-architectuur en verenigt alle bi-eigenschappen in één enkel product.

Cognos en IBM bouwen samen aan Linux-platform

11-11-2004  In samenwerking met IBM heeft Cognos Reportnet on Linux ontwikkeld. Dit product heeft de Red Hat Ready-status verworven.

Wat is de waarde van data in topconditie?

De hoeveelheid beschikbare data neemt met de dag toe. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar de praktijk wijst anders uit: we worstelen met onze data.......

De 7 voordelen van Microsoft Hyper-V ten opzichte van VMware vSphere

Het minimaliseren van kosten is voor organisaties een dagelijkse uitdaging. Om de concurrentie voor te blijven is het voor organisaties belangrijk om scherpe......