Tag Oracle-applicaties

Oracle-applicaties

Alle artikelen met als tag Oracle-applicaties, hier gedefinieerd als: Applicatiesoftware van Oracle, deels zelf ontwikkeld deels verkregen door overnames (PeopleSoft, Siebel, Hyperion etc)..

+

Hiermeer samenhangend: Oracle Secure, Oracle Fusion Applications, JD Edwards, PeopleSoft, Hyperion, Siebel, Oracle EBS, Oracle Enterprise Manager, Oracle E-Business.

Meer tags
Alle artikelen over: Oracle-applicaties

'Geen synergie tussen SAP en Business Objects'

20-01-2008  De overgenomen business intelligence-specialisten Hyperion en Business Objects krijgen het lastig, voorspelt de Europese topman van bi-specialist Cognos, Ad Voogt. Voor zijn eigen bedrijf voorziet de Nederlander alleen maar groei.

Minder technisch, meer business

14-12-2007  Naam: Wout Bongers (29) Functie: Siebel-consultant Werkt sinds 1 september bij Accenture Nederland

Gebruikers onzeker over integratie met Fusion

14-11-2007  Congresgangers op de Oracle Open World zijn enthousiast over de mogelijkheden van de Fusion-middleware, die als het goed is in 2008 beschikbaar komt. Peoplesoft- en JD Edwards-gebruikers vragen zich echter af hoe Oracle hun producten exact zal...

IBM legt vijf miljard dollar op tafel voor Cognos

12-11-2007  IBM biedt vijf miljard dollar voor Cognos, de Canadese leverancier van software voor business intelligence (bi). Het is een roerig overnamejaar in de bi-markt. Eerder nam Oracle Hyperion over en vorige maand kocht SAP Business Objects.

Theory of constraints

19-10-2007  Herinnert u zich nog de discussie of je voor best of breed software of toch voor een standaard suite zou moeten kiezen? Met de huidige overnames lijkt die vraag zo´n beetje beantwoord. En dan heb ik het niet alleen (en zelfs niet in eerste...

SAP koopt Business Objects voor 4,8 miljard euro

08-10-2007  SAP heeft dit weekend voor 4,8 miljard euro BI-leverancier Business Objects overgenomen. Het wordt daarmee in de markt voor business intelligence een geduchte concurrent voor Oracle dat begin dit jaar Hyperion kocht.

PeopleSoft kopstukken verlaten Oracle

30-08-2007  Caspar Joustra, vice-president applications voor de Benelux, vertrekt bij Oracle. Dat is vandaag door Oracle bevestigd. Joustra is de tweede voormalige PeopleSoft-man die Oracle verlaat.

Overname kost bij Hyperion weinig banen

23-05-2007  Door de vacaturestop die Oracle begin dit jaar afkondigde, is er genoeg ruimte ontstaan om de medewerkers van het onlangs overgenomen Hyperion in de organisatie te passen. Dat betekent dat er weinig ontslagen zullen vallen.

Cognos wil onafhankelijkheid en innovatie

23-03-2007  De overname van Hyperion door Oracle maakt Cognos niet nerveus. De Canadese bi- (business intelligence) softwareproducent gooit zijn strategie om onafhankelijk te blijven niet overboord. De cijfers spreken voorlopig voor zich.

Overname Hyperion schudt BI-markt wakker

05-03-2007  Oracle neemt Hyperion over voor 3,3 miljard dollar. De databaseleverancier haalt zo een belangrijke oplossing voor business intelligence in huis. Frank Buytendijk van Hyperion over de achtergrond en de gevolgen van de overname.

Datacenter: To buy or to build? That's the question!

Vroeg of laat komt uw organisatie voor de keuze te staan om een datacenter zelf te bouwen, uit te breiden of datacenterruimte in te kopen bij een externe......

Software-defined security architectuur

Het hedendaagse business-speelveld is afhankelijk van- en wordt gestuurd door data. Bedrijfsdata wordt op diverse manieren gebruikt en gedeeld; in de cloud,......