Oracle-applicaties | Tags | Computable.nl

Tag Oracle-applicaties

Oracle-applicaties

Alle artikelen met als tag Oracle-applicaties, hier gedefinieerd als: Applicatiesoftware van Oracle, deels zelf ontwikkeld deels verkregen door overnames (PeopleSoft, Siebel, Hyperion etc)..

+

Hiermee samenhangend: Oracle Secure, Oracle Fusion Applications, JD Edwards, PeopleSoft, Hyperion, Siebel, Oracle EBS, Oracle Enterprise Manager, Oracle E-Business.

Meer tags
Alle artikelen over: Oracle-applicaties

SAP koopt Business Objects voor 4,8 miljard euro

08-10-2007  SAP heeft dit weekend voor 4,8 miljard euro BI-leverancier Business Objects overgenomen. Het wordt daarmee in de markt voor business intelligence een geduchte concurrent voor Oracle dat begin dit jaar Hyperion kocht.

PeopleSoft kopstukken verlaten Oracle

30-08-2007  Caspar Joustra, vice-president applications voor de Benelux, vertrekt bij Oracle. Dat is vandaag door Oracle bevestigd. Joustra is de tweede voormalige PeopleSoft-man die Oracle verlaat.

Overname kost bij Hyperion weinig banen

23-05-2007  Door de vacaturestop die Oracle begin dit jaar afkondigde, is er genoeg ruimte ontstaan om de medewerkers van het onlangs overgenomen Hyperion in de organisatie te passen. Dat betekent dat er weinig ontslagen zullen vallen.

Cognos wil onafhankelijkheid en innovatie

23-03-2007  De overname van Hyperion door Oracle maakt Cognos niet nerveus. De Canadese bi- (business intelligence) softwareproducent gooit zijn strategie om onafhankelijk te blijven niet overboord. De cijfers spreken voorlopig voor zich.

Overname Hyperion schudt BI-markt wakker

05-03-2007  Oracle neemt Hyperion over voor 3,3 miljard dollar. De databaseleverancier haalt zo een belangrijke oplossing voor business intelligence in huis. Frank Buytendijk van Hyperion over de achtergrond en de gevolgen van de overname.

Oracle lijft Hyperion in voor BI-terrein

02-03-2007  Oracle heeft Hyperion, leverancier van performance management software, overgenomen voor 3,3 miljard dollar. Hiermee wil Oracle verder groeien in de business intelligence-markt (BI).

Geen Siebel zonder gedragsverandering

08-12-2006  Grote customer relationship management (crm)-projecten kampen met acceptatieproblemen. Gebruikers lopen niet warm voor de nieuwe manier van werken. Bij de Rabobank, waar een forse Siebel-implementatie loopt, blijkt het rendement na een jaar tegen te...

Oracle introduceert zakelijk web 2.0 met WebCenter

25-10-2006  Een nieuwe gebruikersomgeving voor Oracle Fusion is de belangrijkste aankondiging op de tweede dag van Oracle Open World in San Francisco. Prangende vragen over integratie van Siebel en Peoplesoft en plannen met open source blijven nog onbeantwoord....

Met video

Oracle Open World komt traag op gang

24-10-2006  Oracle Open World is met 41 duizend bezoekers groter dan ooit. Dit jaar zijn voor het eerst klanten en personeel van zowel Siebel als PeopleSoft aanwezig in San Francisco.

Testen hoort in het voortraject

07-07-2006  Begin 2000 besloot Rabobank tot de invoering van crm-software (customer relationship management). Vijf jaar later draait de grootste Siebel-implementatie naar tevredenheid. Vroeg testen is een van de succesfactoren geweest. “Al in het voortraject...

Het agile datacenter: de plek waar schaalbaarheid en performance samenkomen

Traditionele datacenters zijn niet in staat om de conflicterende behoeften aan schaalbaarheid en performance te faciliteren, dus uw organisatie heeft......

Hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance (HCIA) voor het creëren van gevirtualiseerde omgevingen

Middelgrote en grote bedrijven en Managed Service Providers (MSP) zijn op zoek naar een eenvoudigere, meer flexibele, geautomatiseerde en dynamische......