Overzicht Consultancy Guide

Virtualisatie

14-12-2007  De nieuwste trend binnen virtualisatie is het virtualiseren van meer; niet alleen servers, maar ook desktops.

Inhoudsopgave Consultancy Guide 2007

16-01-2007  Hier vind je alle artikelen uit de Computable Consultancy Guide 2007 op een rij, zodat je snel door de webversie van deze adviseursgids kunt bladeren.

Hoe kies ik een consultant?

05-01-2007  IT-manager Frits krijgt op zijn werk een lastige klus in de maag gesplitst, waarvoor hij zelf de expertise niet heeft. Hij besluit een consultant in te huren. Maar hoe pak je dat het slimst aan? Een fotoroman.

Hou ‘m aan een kort lijntje

05-01-2007  U denkt erover om, bij gebrek aan kennis of capaciteit, een externe consultant in te schakelen. Welke valkuilen liggen op de loer? Tien tips voor een geslaagd project.

Ip-telefonie

05-01-2007  Sommige aanbieders van triple play-diensten bezorgen VoIP een slechte naam, doordat ze hun producten overhaast op de markt brengen.

Virtualisatie

05-01-2007  Virtualisatie is een van de grote ontwikkelingen van het moment. Het wordt gebruikt om serverruimte efficienter te verdelen over gebruikers, maar ook om computersystemen te beveiligen tegen malware en virussen.

Systeemintegratie

05-01-2007  Bedrijfsonderdelen worden steeds vaker en sneller gekocht en weer afgestoten. Daarbij mag integratie van de it geen belemmering zijn.

Systeembeheer en onderhoud

05-01-2007  Door de toenemende verweving en afhankelijkheid van ict is beschikbaarheid het hoogste goed. Zowel in organisaties en het dagelijks leven als binnen de ict-omgeving zelf.

Outsourcing

05-01-2007  De markt is toe aan de derde generatie uitbestedingscontracten. Die kenmerkt zich door opdrachtgevers die meerdere contractpartijen zoeken.

Opslag

05-01-2007  De hoeveelheid 'zakelijke data' die dagelijks ontstaat blijft groeien. Organisaties slaan niet alleen meer op, maar de data zelf is ook omvangrijker, bijvoorbeeld door het gebruik van videobeelden.

Offshoring

05-01-2007  India blijft het offshore-land bij uitstek. Maar de oververhitte Indiase it-sector kent inmiddels een aantal zwakke plekken als stijgende lonen, hoog personeelsverloop en een achterblijvende infrastructuur.

Networking

05-01-2007  Het netwerk krijgt steeds meer functionaliteit aan boord. Het aloude adagium van Sun 'het netwerk is de computer' wordt steeds meer realiteit", zegt business consultant Bert Boerland van Getronics Pink Roccade.

Mobile access to business applications

05-01-2007  "We zijn op weg naar mobiele communicatieoplossingen die mensen overal en altijd verbinden", zegt managing director Willem Holterman van netwerkdienstverlener Axians. Toch staat deze vorm van mobiliteit nog in de kinderschoenen.

Internet en E-commerce

04-01-2007  Vaak is een online winkel een apart kanaal binnen een onderneming. Daarmee doet een organisatie zich te kort. De kunst is de ‘internetlijn' te integreren met de rest van de onderneming.

Financiële software

04-01-2007  Financiële software loopt uiteen van simpele Excel-sheets tot ingewikkelde consolidatietoepassingen waarmee multinationals de resultaten van hun wereldwijd verspreid liggende vestigingen verwerken.

Enterprise resource planning

04-01-2007  De tijd dat alleen heel grote bedrijven een erp-systeem gebruiken, ligt achter ons. Ook het mkb heeft baat bij een goede vastlegging van de processen.

Enterprise content Management

04-01-2007  "Ecm is het beheer van alle informaie die zich niet in een database bevindt", zegt Alan Pelz-Sharpe van de Indiase ict-dienstverlener Wipro. ECM maakt al die informatie toegankelijk en beheersbaar.

SOA en EAI

04-01-2007  Het hergebruik van applictaie- en infrastructuurdelen heeft de toekomst. Dit is de essentie van een service oriented architecture (soa), de opvolger van het begrip enterprise application integration (eai).

Customer relationship management

04-01-2007  Software voor het administreren van klantenrelaties is volwassen geworden en dus eenvoudiger te gebruiken.

Business intelligence

04-01-2007  Business Intelligence gaat niet over technologie of software. "Het gaat om je business beter doen", zegt Norman Manley, managing partner bij Passioned.

Cloud-based Security: Beheer IT-risico's en compliance-uitdagingen met een minimale staf en budget

Voor MKB- of midmarket organisaties ligt er al snel een gevoel van veiligheid in vergetelheid. “Onze organisatie is te klein om een doelwit te zijn voor......

Cloud-based security voor midmarket: Implementatie in 9 stappen

Data breaches hebben negatieve gevolgen voor het bedrijfsleven, dus ieder bedrijf heeft behoefte aan beveiligingsoplossingen. In het verleden waren dergelijke......

Richard Hulsen

Van Manager Service Management bij Ciber (Managed Services)
naar Delivery Manager bij ASML

Elise Quaden

Van Eindredacteur bij Industrielinqs pers en platform
naar Communicatieadviseur bij L&DJ PR

Mireille Sampimon

Van freelance journalist bij TeamHz
naar account manager bij AxiCom