Computable iPhone- en Android-app

Het dagelijks nieuws van de ict-vaktitel Computable is ook te volgen via twee apps voor mobiele apparaten. Naast nieuwsberichten kunnen met de apps ook reacties uit de Computable-community op het nieuws worden gelezen.

De twee apps werden in eigen huis ontwikkeld. De basis van iPhone-app werd geprogrammeerd in HTML5. Vervolgens werd de app voorzien van een schil, waardoor deze functioneert op het besturingssysteem iOS van Apple. De Android-app werd als zogeheten native app geprogrammeerd.

Met de app hebben lezers van Computable alle nieuwsartikelen van de populaire site voor ambitieuze ict'ers en ict-managers ook onderweg onder handbereik. De artikelen kunnen door lezers eenvoudig met het eigen netwerk worden gedeeld via e-mail, LinkedIn of Twitter.

De Computable-apps zijn gratis en ook voor het lezen van de content wordt door gebruikers van de apps niet betaald. Deze dienst wordt gefinancierd uit de opbrengst van advertenties van ict-leveranciers en voor de doelgroep relevante ict-vacatures in de apps.

 De app voor gebruikers van een iPhone is verkrijgbaar via de App Store van Apple. Gebruikers van een Android-telefoon kunnen terecht bij Google Play. Voor de overige mobiele apparaten blijft de mobiele site mobiel.computable.nl operationeel.

 

Download de Iphone app Download de Android app