Computable.nl
  • Thema’s
    • Carrière
    • Innovatie & Transformatie
    • Cloud & Infrastructuur
    • Data & AI
    • Governance & Privacy
    • Security & Awareness
    • Software & Development
    • Werkplek & Beheer
  • Sectoren
    • Channel
    • Financiële dienstverlening
    • Logistiek
    • Onderwijs
    • Overheid
    • Zorg
  • Computable Awards
    • Overzicht
    • Nieuws
    • Winnaars
    • Partner worden
  • Vacatures
    • Vacatures bekijken
    • Vacatures plaatsen
  • Bedrijven
    • Profielen
    • Producten & Diensten
  • Kennisbank
  • Nieuwsbrief

Fysieke computerwinkels Paradigit sluiten deuren

03 maart 2021 - 09:33ActueelCloud & InfrastructuurAmacAppleDixonsMyComParadigit
Rik Sanders
Rik Sanders

Computerwinkelketen Paradigit heeft zijn fysieke winkels per 1 maart officieel gesloten en verkoopt alleen nog online. De omzet liep al enige tijd terug en de gedwongen winkelsluiting door de coronacrisis was het laatste zetje.

Paradigit had nog vestigingen in Eindhoven, Utrecht, Maastricht en Groningen. Het bedrijf besloot vijf jaar geleden na een doorstart om in te zetten op online-verkoop maar wel een aantal winkels open te houden om klanten lokaal te bedienen. Inmiddels, laat de computerwinkel weten, vinden ook deze klanten online hun weg en biedt Paradigit daar dezelfde service en mate van dienstverlening aan die in de fysieke winkels gold. 

De beëindiging van de winkelactiviteiten betekent geen ontslag voor het winkelpersoneel. Volgens Paradigit krijgen betrokken medewerkers een passende functie binnen het concern aangeboden.

Met het sluiten van de vier vestigingen verdwijnt opnieuw een bekende computerwinkelketen uit het straatbeeld. Eerder al namen Dixons en Mycom afscheid. Wel is Apple-specialist Amac in veel steden nog aanwezig en heeft Apple zelf nog een paar winkels.

Verder zijn er nog online-elektronica- en -computershops, zoals Alternate, Megekko en Coolblue, die als een variant op de Kijkshop een fysieke winkel aanhouden.  

Meer over

Diensten

Deel

    Inschrijven nieuwsbrief Computable

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van een of meer mailings namens Computable. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de af­meld­func­tie in de nieuwsbrief.
    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw per­soons­ge­ge­vens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Whitepapers

    Computable.nl

    Beveiliging begint bij de Server

    Waarom lifecycle-denken cruciaal is voor IT-security

    Computable.nl

    Bouw de AI-organisatie niet op los zand

    Wat is de afweging tussen zelf bouwen of het benutten van cloud?

    Computable.nl

    Slimme connectiviteit: de toekomst van bouwen

    Hoe stoom jij jouw organisatie in de bouw en installatie sector klaar voor de digitale toekomst?

    Meer lezen

    Groen licht
    ActueelCloud & Infrastructuur

    Drie grootste Paradigit-winkels en PDC starten door

    20 reacties op “Fysieke computerwinkels Paradigit sluiten deuren”

    Nieuwere reacties »
    1. Ruud Pieterse schreef:
      3 maart 2021 om 12:28

      Een laptop of zelfs een telefoon is steeds meer produkt geworden. Er gaat een onderscheid komen tussen produkten verkopen of een belevenis verkopen.
      Wie alleen produkten verkoopt en geen beleving zal het zwaar krijgen als hij nu niet een digitale weg op gaat.

      Login om te reageren
    2. Frank Heikens schreef:
      3 maart 2021 om 13:49

      Bij ketens zoals Expert, BCC en MediaMarkt kun je ook laptops en andere computerapparatuur kopen. Tenminste, als ze niet noodgedwongen gesloten zijn.

      De trend is online, en dat vind ik jammer. Zelf voelen, mee werken, ervaren gaat niet via een browser.

      Login om te reageren
    3. Ron Bakker schreef:
      3 maart 2021 om 19:29

      Wanneer ik een laptop of computer aanschaf, dan wil ik met een verkoper praten en advies vragen.
      Dit werkt het beste in persoonlijk contact.
      Bij de grote ketens werken helaas veel mensen zonder enige kennis en ervaring met diverse besturingssystemen en/of het gebruik van software.
      Als voorbeeld: In (bijna) geen enkele keten zijn begrippen als b.v. openstandaarden onbekend en wordt opensource verward met public-domain en gratis……

      Login om te reageren
    4. Louis Kossen schreef:
      3 maart 2021 om 23:10

      @heren Gewoon een oud laptoppie op Marktplaats kopen. Voor een habbekrats heb je een prachtapparaat. Een oude lenovo laptop (5 a 10 jaar oud), ssd erin en gaan met die banaan.

      Login om te reageren
    5. Frank Heikens schreef:
      4 maart 2021 om 08:02

      @Ron Bakker
      Public Domain software… Da’s een oude term, die ken ik nog van de tijd dat we software op floppy’s uitwisselden!

      Het is leuk als je een goed gesprek met een verkoper hebt over bv OSS, maar dat is niet noodzakelijk om je keuze te maken. Als MS Office soepel op een machine draait, dan zal LibreOffice dat ook doen, en hetzelfde geldt voor Photoshop en GIMP.

      Zaken als de kwaliteit van scherm, toetsenbord, processor en accu zijn (doorgaans) universele zaken, niet afhankelijk van OS. Een touch pad is wat anders, deze kan bv perfect werken onder macOS, matig onder Windows 10 en redelijk onder Linux.

      @Louis Kossen
      Voor Office en browsen gaat dit ongetwijfeld werken. Al zou ik geen investering meer doen in een laptop van 10 jaar oud, neem 5 jaar als maximum.

      Maar soms wil je gewoon een mooie nieuwe laptop. Geen ranzig toetsenbord met vervaagde letters, rokersaanslag op scherm en toetsen, een accu die het net lang genoeg uithoudt dat je de stekker van het ene naar het andere stopcontact kunt verplaatsen, …, maar een mooie goede nieuwe.

      Login om te reageren
    6. Ron Bakker schreef:
      4 maart 2021 om 09:53

      @Frank Heikens
      Public Domain is inderdaad een oude term, maar veel mensen gebruik die nog.

      Het gaat mij niet om een gesprek over OSS met de verkoper, maar ik wil het zien werken!
      Bij mij gaat alles met Linux, helaas wordt sommige hardware niet (voldoende) ondersteund, daarom wil ik – voor aankoop – het systeem opstarten vanaf een DVD, of USB stick, om te kijekn of alle hardware ondersteund wordt.
      Bij een grote elektronica keten is dat onmogelijk, bij een goede computer-winkel krijg je vaak alle medewerking.
      Ook gebeurt het dat een medewerker ervaring heeft en weet dat de hardware ondesteund wordt.

      Login om te reageren
    7. Jan van Leeuwen schreef:
      4 maart 2021 om 11:33

      Toen ik m’n laptop kocht moest hij dualboot kunnen. Tot mijn verbazing was de helpdesk van HP uiterst behulpzaam en goed geinformeerd over linux.

      Login om te reageren
    8. Louis Kossen schreef:
      4 maart 2021 om 12:03

      @Frank Je hebt wel gelijk hoor, een nieuwe laptop kopen is het meest chique en als je het kan veroorloven een mooi apple apparaat. Niet gebruikt door een vrolijke roker. Ik vind veel van die electronica spulletjes weggooiapparaten, het is allemaal erg kwetsbaar. Nu zijn die oudere lenovo’s in de regel overbodige zakenlaptops en die ik heb gehad waren in prima staat met een redelijke batterij. Ik kijk het net na, mijn laptop komt uit 2011. Surfen, mail en wat tekstverwerken zijn de hoofdactiviteiten, maar gebruik hem ook voor muziekprogramma’s. Geen centje pijn. Draai linux en windows en het is een bloedsnel apparaat en loeisterk. Het enige wat ik er op aan te merken heb is de resolutie van het scherm. Niet alles wat oud is is slecht 🙂

      Login om te reageren
    9. Pa Va Ke schreef:
      4 maart 2021 om 12:52

      @Frank …. ergens kan ik me dat wel voorstellen van zo’n grote keten… voor hetzelfde geld zorgt zo’n usb stick ervoor dat er malware, virussen of wat dan ook op zo’n systeem of hun netwerk komen. Daar zit sowieso niemand op te wachten, maar in goede winkel weten ze daar waarschijnlijk een stuk beter mee om te gaan

      Grootste voordeel van een goede winkel is dat er mensen zijn die met je mee kunnen denken en die weten wat er wel/niet mogelijk is met configuraties, daar waar ze bij de ketens vaak alleen maar weten wat ze verkopen en specs uit de folder van buiten hebben geleerd

      Login om te reageren
    10. Frank Heikens schreef:
      5 maart 2021 om 08:29

      @PaVaKe
      Ik denk dat jouw post een reactie op Ron was…

      Goede speciaalzaken zijn (de naam doet het al vermoeden) gespecialiseerd. De kans dat je daar iemand tegenkomt die jou iets nieuws kan vertellen over datgene wat je zoekt is groter dan bij een elektronicazaak die alles verkoopt, van koffieautomaten via wasmachines naar computers. Bij zo’n winkel kopen betekent dat je als potentiële koper veel moet gaan voorbereiden.

      Ik ga fysieke speciaalzaken zeker missen! Je kunt niet alles online beoordelen. Zo had de MediaMarkt ooit een bepaalde speaker niet in de winkel, maar alleen online. Alsof speakers dan te beoordelen zijn! Gelukkig was er een speciaalzaak op een half uur rijden waar ik wel kon luisteren voordat ik ging kopen.

      @Louis
      Ik ben ook geen fan van de wegwerpmaatschappij. Printers van 40 euro, waarvoor een setje inkt minstens 50 euro kost, en die binnen 2 jaar in de kliko kunnen… Daar mag de EU van mij wel werk van maken, om die zaken te verbieden.

      Ik geef liever wat meer geld uit voor iets goeds. Ik heb mijn printer van 120 euro alweer 5 jaar, en die doet het nog steeds prima, na honderden scans en duizenden prints, en wordt waarschijnlijk nog lang niet vervangen.

      Voor laptops geldt hetzelfde. Koop een nieuwe voor 299 euro en je weet dat je er niet teveel van mag verwachten. Koop er één voor zo’n 1000 euro en je kunt er zo’n 5 tot 10 jaar van genieten.

      Login om te reageren
    Nieuwere reacties »

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.

    Populaire berichten

    Meer artikelen

    Uitgelicht

    Partnerartikel
    AdvertorialInnovatie & Transformatie

    Ontdek de toekomst van IT-support en m...

    Op 16 september 2025 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een gloednieuw event plaats dat volledig is gericht op IT-professionals:...

    Meer persberichten

    Footer

    Direct naar

    • Carrièretests
    • Kennisbank
    • Planning
    • Computable Awards
    • Magazine
    • Abonneren Magazine
    • Cybersec e-Magazine
    • Topics

    Producten

    • Adverteren en meer…
    • Jouw Producten en Bedrijfsprofiel
    • Whitepapers & Leads
    • Vacatures & Employer Branding
    • Persberichten

    Contact

    • Colofon
    • Computable en de AVG
    • Service & contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
    • Inlog

    Social

    • Facebook
    • X
    • LinkedIn
    • YouTube
    • Instagram
    © 2025 Jaarbeurs
    • Disclaimer
    • Gebruikersvoorwaarden
    • Privacy statement
    Computable.nl is een product van Jaarbeurs