Laatste opwaardering Windows 2000

IE7 komt niet uit voor vorige versie besturingssysteem

Dit artikel delen:

Windows 2000 krijgt voor het laatst een pakket opwaarderingen. Eind juni dit jaar stopt Microsoft de reguliere ondersteuning. De nieuwe, veiligere versie 7 van de geïntegreerde webbrowser Internet Explorer komt alleen beschikbaar voor Windows XP en Server 2003.

Microsoft voorziet het vijf jaar oude Windows 2000 nu van een verzamelpakket patches. Deze Update Rollup vervangt het eerder geplande Service Pack 5 (SP5). Het omvat een reeks 'hot fixes', beveiligingslapmiddelen en kritieke opwaarderingen in één installatiebestand. Microsoft is klaar met de kwaliteitstesten en brengt de software naar verwachting deze week uit op de TechEd-bijeenkomst in Florida.
Dit patchpakket verschijnt enkele weken voordat de reguliere ondersteuning overgaat naar de uitgebreide fase. Dit geldt voor de client- en de server-uitvoeringen van het besturingssysteem met SP4. Overigens vervalt eind juni de gehele ondersteuning voor IE5.01 SP3 en IE6 SP1 op Windows 2000. Gebruikers die nog 'extended' ondersteuning vanuit Microsoft willen, moeten dan opwaarderen naar Service Pack 4 voor het besturingssysteem, waar dan een nieuwere versie van IE6 in zit.

Plafond

IE6 is het plafond voor Windows 2000. Het niet verschijnen van IE7 was eerder al gemeld door het IE-ontwikkelteam op zijn blog. De ontwikkelgroep laat weten dat de browser, die vooral veel beveiligingsverbeteringen moet brengen, voortbouwt op functionaliteit in SP2 voor Windows XP. Microsoft had lang daarvoor al verklaard dat het de verbeteringen in SP2 voor XP niet terugzet naar Windows 2000.
Het ontwikkelen van IE7 voor de XP-voorganger is volgens de Ieblog te moeilijk. Reguliere beveiligingslapmiddelen voor Windows 2000 verschijnen volgens Microsofts officiële levenscyclus voor zijn producten nog tot 2010. Daar komt enigszins de klad nu de opwaardering van de browser een uitzondering vormt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.