Plus Integration desintegreert

NMB Heller investeert na bankroet in vier doorstarts

Het Haarlemse softwarehuis Plus Integration is failliet verklaard. Vier werkmaatschappijen maken met steun van NMB Heller een doorstart. Circa honderd medewerkers hebben hun baan verloren.

Fusie Vertex afgeblazen
Adrie Reinders verkocht zijn automatiseringsbedrijf Rijnhaave Groep in 1996 aan Syntegra. De voorraadketenbeheeractiviteiten gingen niet mee en werden in het nieuwe bedrijf Plus Integration ondergebracht. Onder aanvoering van de in september 2001 aangestelde directeur Jan Sinoo (ex-EDS, ex-Debis) moest de Haarlemse firma een internationale speler worden. Een fusie met het Amerikaanse Vertex Interactive ketste echter op het allerlaatste moment af.
 
Het faillissement van de werkmaatschappij Plus Retail Solutions in Waardenburg afgelopen maart was de inleiding voor het bankroet van de holding Plus Integration Supply Chain Software BV op 1 mei. Curator Dirk Winters van Winters & De Vries Advocatenkantoor uit Hoofddorp kan nog niet exact aangeven wat de oorzaken zijn van het faillissement. "We zijn nog met het boekenonderzoek bezig. Onder de holding hangen achttien BV's met onderling een uiterst ingewikkelde financiële structuur." Wel vertelt hij dat de omzet in de eerste drie maanden van 2002 dramatisch gekelderd was, waardoor een groot tekort aan kasgeld ontstond. De investeerders, waaronder oprichter Adrie Reinders, kwamen niet weer met geld over de brug. Volgens Tjeerd Bloembergen, manager van Plus Consultancy, hingen tevens de lasten van overnames als een molensteen om de nek van het bedrijf.

Op eigen benen

Curator Winters wist uiteindelijk toch met steun van investeerder NMB Heller een doorstart van vier werkmaatschappijen te realiseren. Plus Retail Solutions (leverancier van kassabeheersystemen) is verder gegaan onder de naam National Retail Systems Benelux. Zo'n zestig medewerkers van de oorspronkelijke 140 zijn meegegaan. Voorts zijn er doorstarts van de bedrijven BK Vision uit Maarn (veertig werknemers, kassasystemen voor de modebranche), Plus Consultancy uit Haarlem (twintig medewerkers, oplossingen voor business intelligence) en Plus Software uit Hoogeveen (veertig medewerkers, transporttoepassingen). Circa honderd van de ruim 250 medewerkers van het 'oude' Plus Integration zijn niet overgegaan. Het softwarehuis had ook nog vestigingen in de Verenigde Staten en Engeland, die nu onder Plus Consultancy vallen, en een Belgisch kantoor dat in surseance verkeert.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.