Toekomst Byte door verkoop onzeker

Begin mei werd het toonaangevende Amerikaanse maandblad blad Byte (the global authority for computing technology) samen met Data Communications, LAN Times, tele.com en het Nstl testlab door uitgeverij McGraw-Hill verkocht aan CMP.

De nieuwe eigenaar heeft besloten Byte in de huidige vorm niet te continueren; in juli komt het laatste nummer uit. Het is de bedoeling om in september met een blad voor software-ontwikkelaars te komen dat volgens het controlled circulation-principe (gratis voor de doelgroepen) verspreid gaat worden. Details zijn nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of Byte-abonnees hun geld zullen terugkrijgen.
Wel duidelijk is dat de totale staf van het blad begin deze maand op straat is gezet, inclusief 'het gezicht van Byte', Jerry Pournelle, die sinds mensenheugenis de rubriek Chaos Manor schrijft. Pournelle houdt een dagboek bij van de gebeurtenissen op: http://www.jerrypournelle.com/fiasco.html. Het valt te vrezen dat zonder de bestaande staf het begrip Byte zal gaan verdwijnen. Dat is een wezenlijke verarming van de beschikbare onafhankelijke gedrukte informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe ontwikkelingen rond computers.  HS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Hein van Steenis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.