Gezocht: ict’ers (v/v)

In de ict werken weinig vrouwen. Toch zijn ze er wel te vinden. Computable stelt wekelijks een vrouw in de ict voor. Henriëtte Sangers bijt het spits af.

Wat doe je?

Ik ben veranderingmanager, it-coordinator en bi-specialist. Ik probeer op basis van het beschikbare budget de functionaliteit van systemen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de klant, en ik coordineer de uitvoering van systeemwijzigingen. Mijn inhoudelijke specialisatie is bi (business intelligence).


Hoe ben je daar gekomen?

Na het gymnasium-b ben ik geneeskunde gaan studeren. Ik miste echter de exacte vakken en na enkele programmeercursussen heb ik informatica als tweede studie opgepakt. Ik heb een tijdje als assistent-onderzoeker in de medische informatica gewerkt. Dat beviel goed, maar omdat ik aan de universiteit niet verder kwam ben ik overgestapt naar een grote it-dienstverlener. Daar werk ik sinds 1999.


Wat is het leukste aan je baan?

De afwisseling, de it-sector is heel divers, je kunt je eigen weg zoeken. Verder is informatica een fantastisch vakgebied.


Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Natuurlijk zijn er vooroordelen, dat je als vrouw minder geschikt bent voor de ‘harde’ kanten van ict, en als je dat wel blijkt te zijn, dat je dan geen monument van vrouwelijkheid bent. Het kan echter ook in je voordeel werken. Als vrouw val je op en dat geeft soms extra kansen. Over het algemeen vind ik de sfeer prettig, en dienen zich voldoende kansen aan om te laten zien wat je kunt.


Hoe zouden er meer vrouwen in de ict moeten komen?

Vooropgesteld: als iedereen op basis van eigen interesse een richting kiest en vrouwen kiezen minder vaak voor ict dan mannen, heb ik daar vrede mee.

We moeten wel voorkomen dat vrouwen die geïnteresseerd zijn zich laten afschrikken door het idee dat ict niets voor vrouwen is. Laat meisjes al op jonge leeftijd zien hoe divers ict is. Geef hun voorbeelden van vrouwen die het goed doen in die richting. Als ze interesse tonen voor exacte vakken, vraag ze dan waarom ze géén exacte studie zouden doen. Omdat er jong gekozen wordt moeten we er vroeg bij zijn!n


Ben je een vrouw in de ict en wil je in deze rubriek? Mail naar computable.lezersbp.vnu.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-02T09:17:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.