Van de impact van mijn voorstel krijg ik een kick

Wat voor werk doe jij?

In de ict zijn er zo’n zestigduizend unieke titels. Zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een it-functie aan u voor. Joost de Vries (21) is consultant.

Auto, gsm of laptop?

Een auto en laptop van de zaak.


Opleiding en vorige functies

Ik heb Bedrijfskundige Informatica gestudeerd. Tijdens die studie heb ik een verdieping gedaan in de wet- en regelgeving in het onderwijs en het management van een school. Na die verdieping was het voor mij tijd om af te studeren in de vorm van een afstudeerstage van een half jaar. Uiteraard heb ik daarbij gekeken bij welk bedrijf ik zou willen blijven ‘plakken’ na mijn stage. Voor mezelf kwam ik daarbij uit bij Capgemini. Redenen daarvoor waren onder andere dat Capgemini erg actief is in de onderwijswereld.

Functieomschrijving

Consultant is een breed begrip. In mijn geval houdt het in dat ik gedetacheerd word bij verschillende bedrijven. De aard van mijn werkzaamheden hebben te maken met het hele voortraject van systeemontwikkeling tot aan het technische ontwerp. Mijn werkzame leven is pas net begonnen, maar in het begin daarvan zal ik me vooral bezig gaan houden met business analyse, informatieanalyse en functioneel ontwerp.Dagindeling

Als gedetacheerd consultant ben je weinig op het kantoor van Capgemini. Elke dag begin je bij de klant. Op dit moment ben ik bezig in een team van functionele deskundigen om de invoering van de wet op het onderwijsnummer te begeleiden. Daarvoor is regelmatig contact nodig met verschillende betrokkenen (IB-Groep, Ministerie van OC&W, CFI, een vertegenwoordiging van basisscholen). Overleg is dus één van de onderdelen van mijn dag. Verder houd ik me bezig met het schrijven van programma’s van eisen, notities aan diezelfde betrokkenen en delen van een functioneel ontwerp. Voor het schrijven van die stukken is uiteraard research nodig.Het leukste aan je baan

Het leukste aan mijn baan vind ik dat ik binnen het onderwijscluster van Capgemini me bezig kan houden met zaken die zowel vernieuwend als van maatschappelijk belang zijn. Ik vind de impact dat een voorstel van ons kan hebben een kick. Voor de zomervakantie hebben we hier met ons team van functionele deskundigen bijvoorbeeld bedacht om alle ouders met kinderen op een basisschool (er zitten in Nederland 1,6 miljoen kinderen op een basisschool) een brief te sturen met het verzoek om het sofi-nummer van hun kinderen aan de basisschool door te geven.Minder leuk

Alhoewel ik er op dit moment weinig last van heb, omdat ik in dezelfde plaats gedetacheerd ben als waar ik woon, vind ik een nadeel van dit werk dat je veel in de auto zit. Als je bijvoorbeeld bij de IB-Groep bent gedetacheerd dan moet je dus wel elke dag naar Groningen met de auto.


Carrièreplanning

Mijn ambities liggen vooral bij projectmanagement. Eerst wil ik een flinke basis voor mezelf leggen door middel van het soort werkzaamheden waar ik me op het moment mee bezig houd. Als de tijd daarvoor rijp is wil ik dit soort projecten gaan aansturen.

Verdien je genoeg?

Wil je weten of je wel genoeg verdient? Vul dan op onze website de beloningstoets van De Breed en Partners in en ontvang een persoonlijke analyse van je salaris en directe feedback over je marktpositie. Kijk voor meer informatie op:

Wat verdient een ict consultant?

Gemiddelde jaarbeloning:

53.929 euro

Gemiddeld jaarsalaris:

41.226 euro

Verdeling man/vrouw:

96 procent is man

Auto van de zaak:

80 procent

Meest gereden bedrijfsauto:

Renault Megane

Laptop van de zaak:

81 procent

Mobiele telefoon van het bedrijf:

72 procent

Gemiddelde leeftijd:

30 tot 34 jaar

Gemiddelde totale werkervaring:

11 jaar

Studeerde:

Bedrijfskundige informatica (10 procent)

Vorige functie:

Programmeur (7 procent)

(Gegevens: onderzoeksbureau De Breed)


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-29T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.