'Ik zit veel aan de knoppen'

In de ict zijn zo’n zestigduizend unieke titels. Zo bleek vorig jaar uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI). Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een it-functie aan u voor. Jaap Grol (40) is onder andere Service Manager.

Gsm, laptop of auto

Ik heb een auto, gsm en laptop.


Opleiding en vorige functies

Ik heb ooit op de Universiteit Twente Elektrotechniek en Informatica gestudeerd. Na twee niet it-gerelateerde carrières ben ik in 1999 begonnen bij wat destijds Mainland Sequioa heette (nu Devoteam). Sinds juni ben ik in dienst bij Pecoma. Gedurende de jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd (Itil Service Management, Gartner TCO, Prince2, Ambi, Sox, ORM) en seminars bezocht (Business Intelligence, Compliance, beheer, SLM)


Functieomschrijving

Ik werk namens Pecoma zowel bij Pecoma als klanten in verschillende rollen. Soms ben ik betrokken bij offertetrajecten, soms als projectleider, soms gedetacheerd. Tevens heb ik bij Pecoma een rol in de interne organisatie waarin ik binding creëer tussen ‘in het veld’ werkzame collega’s. Momenteel ben ik voornamelijk werkzaam als business process consultant bij ING.

Ik ben nu voornamelijk bezig processen te modelleren en deze modellen af te stemmen en te documenteren. Dus veel met mensen praten over werkwijzen en veel aan de knoppen om dit te modelleren in Aris, een procesmodelleertool.


Het leukste aan uw baan

Dat ik in veel verschillende organisaties kom en dat ik met heel veel facetten van de it-wereld te maken heb. Met name ook dat ik in aanraking kom met de ‘business’- kant die gebruik moet maken van de it-diensten. Bovendien vind ik ook mijn rol in de interne organisatie van mijn werkgever erg leuk. Daarnaast kan ik me steeds ontwikkelen in de richting(en) die ik leuk vind. Het afwisselende karakter is dus het leukste.


Minder leuk

Ik heb geen idee.

Carrièreplannen

Ik heb geen vastomlijnde plannen, laat me vaak leiden door de mogelijkheden die zich voordoen.

Wat verdient een service manager?

Gemiddelde jaarbeloning: 57.536 euro

Gemiddeld jaarsalaris: 43.640 euro

Verdeling man/vrouw: 89 procent is man

Auto van de zaak: 75 procent

Meest gereden bedrijfsauto: Peugeot 307

Laptop van de zaak: 84 procent

Mobiele telefoon van het bedrijf: 84 procent

Gemiddelde leeftijd van service manager: 30 tot 34 jaar

Gemiddelde totale werkervaring: 13 jaar

Studeerde aan: Fontys Hogeschool Eindhoven

Vorige functie: projectmanager

(Gegevens: onderzoeksbureau De Breed)

Verdien je genoeg?

Wil je weten of je wel genoeg verdient? Vul dan op onze website de beloningstoets van De Breed en Partners in en ontvang een persoonlijke analyse van je salaris en directe feedback over je marktpositie. Kijk voor meer informatie op: www.computable.nl /salaris.htm.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-15T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.