‘Het mooiste is als de gebruiker laaiend enthousiast is’

Wat voor werk doe jij?

In de ict bestaan circa zestigduizend unieke titels. Zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt om de week een it-functie aan u voor. Matthijs Krempel (26) is programmer (programmeur/ontwikkelaar) bij Avanade.

Hebt u een auto, gsm of laptop van de baas?

Ik heb een auto, laptop en telefoon.

Hoe bent u er gekomen?

Tijdens mijn middelbare schooltijd zat ik op de Mavo. Ik koos voor de Mavo, omdat mijn ambities meer richting de technische hoek gingen. Tijdens de Mavo ben ik bezig geweest met het programmeren en uitbouwen van mijn Commodore 64. Daar is mijn passie voor techniek begonnen. Na de Mavo koos ik voor MTS Elektrotechniek omdat dit mij de ideale combinatie leek van programmeren en het bouwen van randapparatuur voor computers. Na de MTS is een logisch vervolg de HTS Elektrotechniek. Deze heb ik versneld uitgevoerd.

Op de HTS kreeg ik in projecten bijna altijd de programmeursrol toebedeeld. Op mijn afstudeeropdracht van de HTS ben ik specifiek op zoek gegaan naar een programmeeropdracht. Deze heb ik gevonden bij het FOM Instituut voor plasmafysica Rijnhuizen. Daar heb ik een Microsoft Access Database-toepassing gebouwd voor het opslaan en indexeren van lithografische experimenten. Na mijn afstudeeropdracht is mij gevraagd deze toepassing om te bouwen in een meer volwassen omgeving. Ik heb aan mijn kennis Ruud de Jonge van Microsoft destijds gevraagd wat een mooi alternatief voor Access was. Hij kwam met Visual Basic .Net op de proppen. Ik heb dat gebruikt om de toepassing om te zetten en sindsdien ben ik bezig met .Net-ontwikkeling.

Wat houdt uw baan in?

Mijn baan bij Avanade is ontzettend divers. De laatste tijd heb ik voornamelijk Windows-applicaties gebouwd, maar ik ben zojuist van start gegaan op een project dat een website als deliverable heeft.

Hoe ziet uw dag eruit? 

Mijn dag ziet er als volgt uit:

- Reizen naar het kantoor

- Koffie halen

- E-mail lezen en beantwoorden

- Een overzicht maken van werkzaamheden die op die dag moeten gebeuren

- Werkzaamheden uitvoeren

- Eventuele JAD-sessies met de klanten houden (Joint Application Design, JAD is een projectmethode waarbij de uiteindelijke vorm van de applicatie niet vaststaat aan het begin van het project. Deze vorm wordt tijdens het project continu aangepast en dieper uitgewerkt.)

Wat vindt u het leukste aan uw baan?

Het leukste aan mijn baan vind ik een groot probleem analyseren, opsplitsen in kleinere problemen en oplossingen voor deze kleinere problemen zoeken. Het mooiste is als je er bij bent als de gebruiker jouw oplossing gebruikt en laaiend enthousiast wordt over hoe veel makkelijker zijn werk, wat hij al tijden uitvoert, wordt.

wat is minder leuk?

Minder leuk is het wanneer er tegenslagen op het project plaatsvinden waardoor de druk toeneemt.

Welke carrièreplanning heeft u?

Mijn carrièreplanning is in de nabije toekomst een rol op een project als hoofdontwikkelaar en mijn ultieme doel is .Net-architect worden.


Verdien je genoeg?Wil je weten of je wel genoeg verdient? Vul dan op onze website de beloningstoets van De Breed en Partners in en ontvang een persoonlijke analyse van je salaris en directe feedback over je marktpositie. Kijk voor meer informatie op: www.computable.nl/salaris.htm.

Wat verdient een webdesigner?


Gemiddelde jaarbeloning: 40.732 euro

Gemiddeld jaarsalaris: 33.119 euro

Verdeling man/vrouw: 96 procent is man

Auto van de zaak: 39 procent

Meest gereden bedrijfsauto:

Peugot 206

Laptop van de zaak: 41 procent

Mobiele telefoon van het bedrijf:

28 procent

Gemiddelde leeftijd: 25 - 29 jaar

Gemiddelde totale werkervaring: 9 jaar

Studeerde: Hogere informatie (29 procent)

Vorige functie: Systeemprogrammeur (3 procent)

(Gegevens: onderzoeksbureau De Breed)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Waar is de foto van deze kanjer?
Die mag wel in beeld hoor!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-17T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.