‘Ik werk met de nieuwste technieken en producten’

Wat voor werk doe jij?

In de ict bestaan zo’n zestigduizend unieke titels, zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt it-functies aan u voor. Deze week: Arjan van Schoonhoven (31), technisch applicatiebeheerder.

Heb je een auto, gsm of laptop van de zaak?

Ik heb een auto, gsm (Windows Mobile Smarthpone) en laptop van het werk.


Hoe ben je er gekomen?

Na de havo te hebben afgerond, had ik het plan om HBO Computertechniek te gaan doen. Om goed te kunnen instromen in de hbo-opleiding, heb ik besloten om eerst een mbo-opleiding te doen, en daarna aan de hbo-opleiding te beginnen. Tijdens mijn laatste stage van de mbo-opleiding werd mij een baan als systeembeheerder aangeboden bij een groothandel in meubelbeslag. Daar ben ik in 1996 begonnen. Tijdens mijn werk als systeembeheer werd in 1998 het erp-systeem Concorde XAL geimplementeerd. De leverancier van deze erp-applicatie, Ultimate Software, is nu mijn huidige werkgever. Ik ben in dienst gekomen bij Ultimate Software, een Microsoft Gold partner in Hilversum, in 2000. Ultimate Software was op dat moment een van de eerste partijen die Microsoft Dynamics AX leverde, dus daarvoor heb ik me ook kunnen certificeren, naast andere producten van Microsoft. Ook heb ik er mijn MCSE-certificering kunnen behalen.


Wat houdt je baan in?

Ik ben technisch consultant en houd me vooral bezig met de techniek rondom Microsoft Dynamics AX: SQL Server, Oracle, Active Directory, Visual Studio .NET, Dynamics AX Enterprise Portal, Sharepoint Portal Server en Microsoft Virtual Server. Ik verzorg installaties, troubleshooting en functionele uitbreiding (programmeren) van eerdergenoemde produkten. Ook ben ik bezig met het bedenken van technische oplossingen en architecturen op basis van de producten van Microsoft. Ultimate Software past ook Microsofts strategie ‘eat your own dog food’ toe en daardoor ben ik eerst intern met allerlei Microsoft-producten bezig gegaan om deze vervolgens bij klanten te kunnen implementeren.


Hoe ziet je dag eruit?

Ik ben deels intern bezig en voor klanten (op locatie bij de klant of intern). Intern bij Ultimate ben ik bezig met de de interne architectuur, training, studie. Het ervoor zorgen dat mijn collega’s bij Ultimate Software hun werk kunnen doen door technische faciliteiten te installeren en te beheren (onder meer Microsoft Exchange Server en Windows Terminal Services) en technische ondersteuning te bieden aan collega’s en klanten. Voor klanten ben ik de laatste tijd vooral bezig met portals. Voor een rederij uit Rotterdam die met Dynamics AX werkt, ben ik bezig om de portal aan te passen zodat gebruikers aan de andere kant van de wereld hun gegevens in het systeem in deze portal kunnen invoeren. Dan zit ik te programmeren in Dynamics AX. Ook zijn er andere trajecten die langs komen, zoals versie-upgradetrajecten van Dynamics AX, performance optimalisatie etcetera.


Wat vind je het leukste aan je baan?

Het leuke van mijn baan is dat deze heel divers is. De ene dag ben ik bezig om een server te installeren, terwijl ik de andere dag bezig ben om software te schrijven of een performance analyse te maken. Wat het ook leuk maakt is dat ik bij Ultimate Software bezig ben met de allernieuwste technieken en produkten. Daarmee ben ik bezig om te kijken hoe deze technieken ingezet kunnen worden bij klanten en voor ons zelf.


Welke carrièreplannen heb je?

Ik wil me verder ontwikkelen als technisch consultant en doorgroeien in de automatisering. Later zie ik mijzelf wat minder in de praktijk doen en wat meer een begeleidende rol bekleden en met mijn ervaring anderen stimuleren en coachen.


Wat verdient een technisch applicatiebeheerder?

Gemiddelde jaarbeloning: 42.136 euro

Gemiddeld jaarsalaris: 34.514 jaar

Auto van de zaak: 34 procent

Laptop van de zaak: 57 procent

Mobiele telefoon van het bedrijf: 53 procent

Gemiddelde leeftijd: 35 – 39 jaar

Gemiddelde totale werkervaring: 9 jaar

Studeerde: Bedrijfskundige informatica (11 procent)

Vorige functie: Programmeur (11 procent)

Gegevens: onderzoeksbureau De Breed & Partners


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-01T15:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.