Gebruikers Exact willen eindelijk rust in de tent

Dit artikel delen:

De meeste gebruikers van Exact hebben weinig meegekregen van de onrust die er de afgelopen maanden bij het bedrijf heerste of maken zich er geen zorgen om.

Nadat begin vorige week bekend werd dat de nieuwe financiële topman, Eelco van der Enden, zijn functie 'om persoonlijke redenen' neerlegt, liet ceo Eduard Hagens donderdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering weten per 1 juli op te stappen. Zijn opvolger wordt Rajesh Patel, momenteel directeur van Exact International.
Sommige klanten hebben het de berichten over Eduard Hagens de afgelopen tijd wel gevolgd, maar maken zich geen zorgen. "Het laat me koud wat er in de top gebeurt", zegt Nel Bakker, financial controller bij Euromail. "De echte kracht van Exact zit lager in de organisatie, in het pakket en de mensen op de werkvloer." Ook Henk Schouten, directeur bij producent van relatiegeschenken Koninklijke Begeer, vindt het niet belangrijk wie er aan de top staat. "Het belangrijkste is dat de continuïteit wordt gewaarborgd en dat die niet afhankelijk is van één of twee personen."

Tiranniek

"Het is een goede zaak dat Hagens opstapt", zegt Joris van Baars van Circumflex Automatisering. "Die man is despotisch. Hij gaat met sabbatical en draagt de verantwoordelijkheid over aan een tijdelijk management. Zij decentraliseren de macht, een model dat mij persoonlijk meer aanspreekt. Hij komt terug van zijn wereldreis en trekt alles weer naar zich toe, waardoor hij het tijdelijke management (Lucas Brentjens en Bert Groenewegen - red.) wegjaagt. Dát heeft de onrust veroorzaakt. De conclusie is voor mij duidelijk, laat Hagens maar opstappen, dan komt er misschien weer rust in de tent."
Ook Kees de Jong, oprichter van online datacollectiebureau Bloomerce, denkt dat met het opstappen van Hagens de onrust is geëindigd. "Als wij over onrust horen, dan is het dus al achter de rug. De nieuwe ceo lijkt me een uitstekend capabele man. Met de onrust achter de rug, is het nu van belang dat het zorgvuldig bedrijfsbeleid weer terug komt." De nieuwe ceo, Rajesh Patel, is geen Nederlander, maakt dat nog uit? "Dat maakt zeker uit, maar is juist goed. Exact is geen Nederlands bedrijf meer. De kansen liggen in het buitenland. Zonder hun thuismarkt Nederland te verliezen, moeten ze zorgen dat ze in het buitenland groeien en ontwikkelen", aldus De Jong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-15T00:00:00.000Z Kim Loohuis