Omzet Oracle in de min

Databankleverancier Oracle voldoet over zijn fiscale tweede kwartaal aan de winstverwachtingen van Wall Street-analisten. De omzet is echter met 11 procent gedaald.

De omzet is uitgekomen op 2,36 miljard dollar, tegen 2,66 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Wall Street-analisten hadden 2,5 miljard verwacht. De aandelenkoers heeft dan ook een klap gekregen.
Oracle's inkomsten uit de verkoop van nieuwe softwarelicenties zijn 27 procent gedaald, terwijl die uit licentieverversingen 8 procent stegen. De omzet uit productondersteuning nam 12 procent toe.
De winst kwam uit op 549 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar verdiende het concern nog 623 miljoen dollar. Financieel analisten hadden voor het tweede kwartaal de winstverwachting al naar beneden bijgesteld, nadat Oracle-topman Larry Ellison vorige maand waarschuwde dat zijn bedrijf de eerdere raming niet zou waarmaken.

Hoop

"De gebeurtenissen van elf september hebben flinke gevolgen. Aangezien dit gebeurde in de eerste maand van ons tweede kwartaal waren de gevolgen die hele periode voelbaar", aldus financieel directeur Jeff Henley. Het tweede kwartaal liep op 30 november af.
Volgens Henley is het dieptepunt afgelopen kwartaal bereikt. "De markt begint weer wat aan te trekken." Hij verwacht dat de winst weer groeit in het vierde kwartaal, dat in mei afloopt. Onderzoeksbureau Gartner stelt echter dat de softwaremarkt nog niet toe is aan herstel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.