Managed hosting door True

NCR en Microsoft samen in e-handel

 

Microsoft en NCR hebben gisteren bekendgemaakt te gaan samenwerken op het gebied van elektronische handel en beheer van datapakhuizen.

Kern van de samenwerking vormt de beslissing dat NCR zijn Teradata database gaat draaien op Windows NT en SQL Server en daarmee afstand neemt van Unix. Bovendien willen beide bedrijven de grote invloed die NCR heeft in detailhandel en de financiële en telecomwereld aanwenden om programmatuur van Microsoft te verkopen, zoals de Site Server 3.0 en de Internet Information Server. Verder staat de ontwikkeling van een nieuwe Internet-server en een platform voor web-handel op de agenda. Dit zal zijn gebaseerd op Site Server 3.0.

Mogelijkheden

Een woordvoerder van NCR meent dat de migratie van de Teradata database naar NT veel meer mogelijkheden biedt. "Wij hebben al enige tijd plannen voor elektronische commercie, met de samenwerking krijgen wij een goede troef in handen." NCR verwacht overigens veel concurrentie van IBM en HP in de nog prille markt. Cynische geluiden uit de markt verwachten niet veel spektakel van de samenwerking. David Alschuler van de Aberdeen Group: "De krachtenbundeling zal resulteren in een betere prijs/prestatie verhouding, maar of het daadwerkelijk tot iets nieuws zal leiden betwijfel ik."  RSN
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1394100). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×