Managed hosting door True

Containers in de cloud geven verlichting

Om de efficiëntie van containers te vergroten, is het nuttig om gebruik te maken van een 'cloud-infrastructuur'. Dat wisten onderzoekers van Virginia Tech samen met IBM te ontrafelen door 75 dagen lang 38 miljoen data-requests uit te voeren en 181,3 terabyte aan traces te produceren.

Belangrijkste bevinding is dat het vooraf laten ophalen van data, ook wel prefetching, de latency danig wist te verminderen. Daarnaast wijst het onderzoek erop dat hoe containers in een netwerk functioneren cruciaal is voor het ontwikkelen en verspreiden van computersystemen in de toekomst en het maximaliseren van efficiëntie, aldus hoofdonderzoeker Ali Anwar.

De studie om te bekijken hoe containers functioneren binnen een netwerkinfrastructuur of de ‘cloud’ is belangrijk naar de toekomst toe omdat containers steeds meer toegepast worden in plaats van relatief zware virtual machines. De onderzoekers gebruikten Docker als container-management-framework.

Als dataset gebruikten de onderzoekers een palet van verschillende individuen, mkb's, grotere bedrijven en overheidsinstituten. Al die gegevens stonden opgeslagen in vijf grote datacenters, verspreid over de Verenigde Staten.

De grootschalige analyse werd gedaan met een zelf ontwikkelde tool om de registry-data te kunnen onderzoeken. Docker heeft namelijk de mogelijkheid in zich om microservices uit te rollen door een registry-service te draaien die als centrale repository voor software-onderdelen functioneert of images. Als gebruikers hun images beschikbaar maken via dit systeem, dan kan de hele community daar gebruik van maken.

Efficiëntere container-technologie heeft de potentie om de prestaties van cloud-computing als geheel te verbeteren. Meer inzicht in de exacte werking van 'containers-in-de-cloud' zorgt volgens de onderzoekers hopelijk voor betere veiligheid, compliance en prestaties, samen met nieuwe diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Meer inzicht in de exacte werking van 'containers-in-de-cloud' zorgt volgens de onderzoekers hopelijk voor betere veiligheid, compliance en prestaties, samen met nieuwe diensten."
Zo eindigt het artikel.
Na het lezen nog steeds geen idee hoe dan, maar ik hoop het ook. Maximaliseren van efficientie, die ook ff gelijk meenemen.

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-08T09:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.