HP paait ontwikkelaars

Behoefte aan ondersteuning bij poorten naar Itanium

HP Nederland wil de banden aanhalen met ontwikkelaars. Het 'bootcamp', twee weken terug, is de eerste in een serie activiteiten die HP Nederland met dat doel begint. Kees van Amersvoort, marketeer bij HP. "We hebben de onafhankelijke ontwikkelaars totnogtoe wat verwaarloosd."

  
Poorten naar het Itanium platform in een speciale bus in Amsterdam

De hardware- en softwareleverancier wil ontwikkelaars vooral bijstaan bij de introductie van de eigen servers met Intels 64-bit processoren. In het Olympisch Stadion werden halverwege november daarom enkele tientallen ontwikkelaars geholpen met het poorten van hun software (Windows, Open VMS of Unix) naar het Itanium-platform.
Medewerkers van HP, Bea, Intel, Microsoft en Oracle wisselden lezingen af met praktijksessies. De gebruikte Itanium-server en de bijleverde ontwikkelgereedschappen konden na afloop meegenomen worden, dat wil zeggen; een jaar lang en voor duizend euro. Buiten het stadion stond een vrachtwagen waarin twee HP-techneuten de mogelijkheden van de multiprocessor-servers demonstreerden, boven het geloei van de computers uit.

Aftrap

HP werkt van oudsher vooral middels een internationaal georkestreerde aanpak met ontwikkelaars, aldus Van Amersvoort. HP Nederland heeft een aantal aanspreekpunten voor ontwikkelaars, maar ook dit is onderdeel van een internationale aanpak (het developer & solution partner program).
Om de banden met de Nederlandse ontwikkelgemeenschap te versterken wil hij nu meer van deze bijeenkomsten organiseren. "Dit is de aftrap van een nauwere samenwerking met ontwikkelaars."
HP er zal uiteraard ook de oplossingen promoten die het elders in Europa of wereldwijd aandraagt. "We willen ze voldoende ondersteuning bieden bij het ontwikkelen of omzetten van applicaties op deze 64-bit processoren en zullen dat combineren met het marketen van onze eigen oplossingen ervoor."
Enkele dagen na afloop van het 'bootcamp' is Van Amersvoort nog steeds enthousiast. "De aanwezige ontwikkelaars waardeerden het zeer." Ook Intel, Microsoft en Oracle zien een volgend evenement zitten.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.