Oracle steunt IBM's Eclipse

Oracle neemt een zetel in de bestuursraad van het door IBM opgezette Eclipse Consortium. Eclipse is een project om met open source ontwikkelhulpmiddelen Java-applicaties te schrijven.

"Wij willen open, niet aan royalty's gebonden standaarden steunen en scheppen", stelt Oracle-directeur Ted Farrell van de divisie voor applicatie-ontwikkeling. "We zijn nu bezig met Oracle 9i Jdeveloper, dat is onze voornaamste ontwikkelsoftware, maar we realiseren ons dat mensen keuzes hebben en dat sommigen Eclipse zullen prefereren. Daar moeten we mee helpen."

Java-ontwikkeling

Oracle heeft in het kader van ontwikkelomgevingen ook een voorstel ingediend bij de door Sun opgezette Java-standaardisatie-organisatie Java Community Process. Het voorstel betreft een standaard interface voor ontwikkelomgevingen en geniet de steun van onder meer Sun en Macromedia.
IBM heeft Eclipse in november opgezet met een sponsoring van veertig miljoen dollar aan Websphere-ontwikkelhulpmiddelen. Onder meer Fujitsu, Sybase, Borland, Rational Software, Red Hat en Suse zijn lid. Java-schepper Sun Microsystems heeft een soortgelijk project, Netbeans genaamd.

 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.