Rational haalt uiterste uit Oracle 8

De nieuwste versie van Rational Rose, een visuele modelleer- en ontwikkelomgeving, ondersteunt Oracle 8.

Het is daarmee één van de eerste producten die gebruik kan maken van de object-relationele mogelijkheden van Oracles vlaggenschip. Rational Rose kan verder werken met softwarecomponenten geschreven in Java, C++, Powerbuilder, Smalltalk en Ada. Bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties kan gebruik worden gemaakt van bestaande componenten. De specificaties ervan kunnen afgeleid worden uit de bestaande code en vervolgens geïntegreerd worden met de rest van het systeemmodel. De object-georiënteerde ontwikkeltool concurreert met producten als Objectteam van Cayenne.

Op componenten gebaseerd

Met de overname van Pure Atria, softwareleverancier op het gebied van configuratie management, kreeg Rational afgelopen zomer een vestiging in Nederland. Onder leiding van Epco Pottinga bestrijken ruim twintig medewerkers de Benelux. De gezamenlijke omzet van de twee bedrijven na de acquisitie - die gestalte kreeg middels een aandelenruil - bedraagt wereldwijd ruim 225 miljoen dollar. "De producten van Rational richten zich op de kern van het moderne ontwikkelproces: op componenten gebaseerde softwareproductie", aldus Pottinga. Terwijl de producten van Pure Atria gericht zijn op de ondersteuning van systeemontwikkeling, zoals projectplanning en software configuratie management. "Samen bieden wij een compleet productenpakket voor het hele systeemontwikkeltraject", meent Pottinga.
Het van oorsprong Amerikaanse Rational speelt hiermee in op de problematiek waar men al jaren mee kampt bij applicatie-ontwikkeling. De gemiddelde oplevertijd van softwareprojecten wordt namelijk met zes tot twaalf maanden overschreden. Het budget blijkt achteraf met 50 tot 100 procent overschreden te zijn. In 31 procent van de gevallen wordt het project zelfs afgeblazen. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.