'Een leaseauto laat je niet lopen'

Yuri Versluis, ontwikkelaar

Yuri Versluis kwam op een grappige manier bij zijn huidige werkgever Inter Access terecht. Eigenlijk was zijn opstapje het vakkenvullen bij Albert Heijn, dat hij deed naast zijn studie. Eén van zijn collega's daar was net afgestudeerd aan de HTS en ging aan de slag bij Inter Access. Hij adviseerde Yuri ook eens te gaan praten.

"Ik had inmiddels al een baan aangeboden gekregen bij een installatiebedrijf, maar toen kwam dit langs. Een lease-auto, een mooi salaris, een laptop en een opleiding: dat laat je niet lopen", zegt hij laconiek.
Inmiddels is hij gepokt en gemazeld als Lotus Notes ontwikkelaar. Werk dat hem heel goed bevalt. "In Lotus Notes kan je heel snel ontwikkelen. Bij de kleinere projecten die ik doe speel ik meerdere rollen: informatie-analist, projectleider, bouwer, implementeerder. Dat is het leuke ervan: het heeft een technische en een advieskant. Bij grotere projecten werken we in grotere teams, waarin de rollen wel weer gescheiden zijn." Voorlopig voelt hij zich als een vis in het water. Maar in de toekomst wil Versluis wat meer de strategische kant op. Daarnaast trekt de internettechnologie hem sterk. "Niet zozeer het web maar bijvoorbeeld het afstemmen van de backoffice, met daarnaast de nieuwe mogelijkheden van Wap."
Versluis ziet de theorie uit zijn HBO-studie Bedrijfskader die hij deed na de MTS technische automatisering, nu terug op de werkvloer. "Je leert wel over de kracht van bedrijfsprocessen bijvoorbeeld: nu herken je ze in de dagelijkse praktijk. Ik ben blij met mijn HBO-opleiding: je bent veel sneller een gesprekspartner. Je hebt een goede basis, maar als je je verder wilt ontwikkelen, moet je het wel zelf doen. Op school heb je vaak al projectgroepjes met drie mensen die het werk doen, en drie mensen die een beetje meehobbelen. In je werk zie je dat ook terug, mensen die om kwart voor vijf de deur dichttrekken. Als je wilt leren, kan je ontwikkeling heel snel gaan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Karina Meerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.