'Ik stuur zeven techneuten aan'

Susan Waucomont, projectmanager

Susan Waucomont (28) studeerde informatica aan de TU in Eindhoven. "De opleiding biedt een goede theoretische basis, maar ik wilde meer praktijkervaring. Daarom volgde ik na mijn afstuderen een vervolgopleiding van twee jaar. Officieel ben ik nu technisch systeemontwerper, ik kan dus grote systemen ontwerpen. Tijdens de opleiding werkten we veel in teams. Dat teamwork bevalt me nog steeds heel erg goed."

Sinds oktober 1998 is Susan werkzaam bij Philips TASS (Technical Application Software Services), het interne softwarehuis van Philips. De laatste twee jaar is ze door TASS gedetacheerd bij Philips Display Components. Op de afdeling waar technische software wordt ontwikkeld is ze projectmanager van meerdere projecten. "Ik stuur gemiddeld zeven techneuten aan. Het is spannend om projecten te leiden, leuker dan programmeren. Door mijn opleiding kan ik ook gefundeerde beslissingen nemen over een ontwerp, ik kan er over meepraten. Wat ik prettig vind, is het hebben van een gezamenlijk doel en de kick om daar met een groep op af gaan. Het is ook een uitdaging om in een turbulente omgeving een gemotiveerd team te hebben en te houden."

Meisjes

Aangestoken door het enthuosiasme van vrienden, koos Susan voor een studie informatica. "Wiskunde viel af, dat leek me echt te droog. Informatica zou veel praktischer zijn. En inderdaad bleek de studie mooi aan te sluiten bij mijn wensen."
"Het was wel ontzettend schrikken dat er maar zo weinig meisjes de opleiding volgden. Gelukkig had ik tijdens de pre-introductiedag al wat contacten gelegd met andere meiden. Zo hadden wij zeker in he begin steun aan elkaar; informatica lijkt tech een typische mannenstudie. In het bedrijfsleven kom je gelukkig veel meer vrouwen tegen. In ieder geval meer daan toentertijd op de TU. En dat lijkt me een goede zaak."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Karina Meerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.