Microsoft polst Linux-bedrijven

Microsoft Nederland zoekt contact met Nederlandse open source-bedrijven om informatieve gesprekken te voeren. De Amerikaanse Windows-leverancier onderzoekt wie zoal bezig is met besturingssysteem Linux en waarom.

"Linux is niet meer weg is te denken uit de it-industrie", stelt de Windows-leverancier in de uitnodiging tot een informeel gesprek. Deze is gestuurd naar enkele open source-bedrijven, waaronder Openoffice.nl.
"Wij willen begrijpen waarom partnerbedrijven kiezen voor open source-software, waaronder Linux", reageert Erwin Visser van Microsoft Nederland. "Het gaat ons om de overwegingen op functioneel en/of prijsgebied." Hij omschrijft dit Nederlandse initiatief als een van de reguliere marktverkenningen die het bedrijf pleegt.
Totnogtoe heeft Microsoft vijf á tien gesprekken gevoerd, onder meer met Jeroen Baten van i2rs. "Ik ben niet verbaasd. Microsoft kan goed inspelen op nieuwe markten, dus dit is logisch." Via Van Baten is ook de Vereniging Open Source Nederland (Vosn) op de hoogte.
 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.