Nieuwe Cobolnorm komt pas in 2000

De Cobolcommissie van het Nederlands Normalisatie-instituut publiceert de volgende revisie van de programmeertaal Cobol noodgedwongen pas in het jaar 2000.

Dit uitstel is vooral veroorzaakt door verscherpte eisen van de International Standards Organization. De nieuwe versie van Cobol moet aan de regels van deze instantie voldoen.
Daarnaast heeft het eerste concept van Cobol 2000 al ruim vijfhonderd commentaren opgeleverd, die de commissie nog niet allemaal heeft behandeld. Het tweede schetsontwerp komt medio 1998 uit en zal dan voor 95 procent definitief zijn. De nieuwe norm voor Cobol omvat nu al meer dan negenhonderd pagina's.
Het vernieuwde Cobol zal in ieder geval mogelijkheden bevatten voor object-oriëntatie en datumconversie. Door middel van eeuwblokken vertaalt Cobol tweecijferige jaartallen in viercijferige. Deze oplossing voor het millenniumprobleem is echter pas aan het einde van deze eeuw verkrijgbaar. Enkele andere toekomstige eigenschappen van Cobol zijn: filesharing, dynamische tabellen, bestandsvalidatie en free format coding. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.