AMD koopt ingebedde-processortak

AMD koopt de divisie voor taakgerichte informatieapparaten, inclusief de Geode-processor, van chipproducent National Semiconductor. Die tak moet AMD's activiteiten voor ingebedde apparaten, slanke clients en serverbladen ondersteunen.

Eerder nam AMD al processorproducent Alchemy over, die mips-processoren ontwerpt voor ingebedde systemen. De Athlon-leverancier onthulde vorige week een referentie-ontwerp van een handcomputer (pda) met een Alchemy-processor en het 'open source'-besturingssysteem Linux. Dat gaat vergezeld van een software-ontwikkelpakket (sdk).
De aankoop van Natsemi's Information Appliance-divisie, voor een onbekend bedrag, geeft niet direct overlap met Alchemy. De Geode van Natsemi is namelijk een x86-compatibele processor die dienst doet in slanke clients, intelligente beeldschermen en opzetkastjes. AMD-president Hector Ruiz zegt dan ook dat zijn bedrijf nu een algemene industriestandaard architectuur biedt die reikt van ingebedde applicaties via mobiele computers en desktop-pc's naar servers.

Uitverkoop

De nu gekochte divisie, met 132 werknemers, wordt toegevoegd aan AMD's Personal Connectivity Solutions-groep. Enkele jaren terug verkocht Natsemi zijn divisie voor Intel-compatibele desktopprocessoren aan het Taiwanese Via. In februari dit jaar kondigde de Amerikaanse chipproducent al aan zijn Information Appliances- en Cellular Baseband-divisies in de verkoop te gooien. Bij deze reorganisatie moeten vijfhonderd banen verdwijnen. De laatstgenoemde tak is inmiddels opgedoekt; 340 banen zijn geschrapt.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.