Microsoft overweegt Active X op te geven

SEATTLE, WA - Microsoft overweegt de Active X-technologie onder te brengen in een zelfstandige en onafhankelijke organisatie. Het bedrijf komt tot deze stap omdat andere softwareproducenten steeds meer klachten uiten over de overheersende marktpositie.De technologie bestaat uit een reeks standaarden die programmeurs in staat stellen applicaties te bouwen op basis van kleine objecten, die te verspreiden zijn via Internet.

Steeds vaker uiten concurrenten hun bezwaren tegen de door Microsoft ontwikkelde 'standaarden'. Niet alleen zou dit het bedrijf een oneerlijke voorsprong in het programmeren van objecten geven, maar vooral de certificatie van andere produkten door Microsoft stuit op grote bezwaren. "Microsoft bepaalt of een produkt aan zijn standaard voldoet. Door een produkt ter certificatie aan te bieden, moet een bedrijf zijn geheimen prijsgeven aan Microsoft", aldus een veelgehoord bezwaar.
Om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen wil Microsoft nu - in samenspraak met concurrenten, programmeurs en klanten - een onafhankelijke organisatie oprichten, die de Active X-technologie beheerd en verantwoordelijk wordt voor de certificatie.
Marktanalisten geloven dat deze stap concurrent Netscape in de verdediging kan dwingen. "Er hoeft nu minder verdenking te bestaan richting Microsoft. Active X zal hierdoor sneller geaccepteerd worden door de markt", aldus één van hen. Netscape daarentegen heeft zojuist enige 'gesloten' technologie toegevoegd aan zijn eigen browser. "Microsoft is op dit moment dus opener dan Netscape", aldus Jesse Berst van Windows Watcher. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-09T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.