'Borland moet zich richten op alm-software'

Robert Coates, ex-directeur en aandeelhouder van Borland Software, wil dat de fabrikant van ontwikkelgereedschap zich concentreert op application lifecycle management (alm) en alle andere activiteiten afstoot.

Zijn aanbevelingen volgen op het ontslag dat ceo Dale Fuller veertien dagen geleden indiende. Analisten suggereerden toen dat de reden voor zijn terugtreden zou liggen in het missen van de financiële doelen in het tweede kwartaal. Borland heeft zijn vroegere sterke positie in de traditionele toolmarkt zien eroderen door een combinatie van consolidering en het tot massagoed (ver)worden van zijn toolsets.

Verwarring

Coates wil daarom dat Borland de onderdelen ide's (integrated development environments) en middleware afstoot. "Borland is een kleine onderneming met een reusachtig productportfolio. Dat is een enorme bron van verwarring voor onze verkoopteams". De onderneming zou zich moeten concentreren op de alm-software die Borland binnenhaalde met de aankoop van TogetherSoft en Starbase in 2002. Daardoor zou Borland direct kunnen concurreren met de Rational softwareproducten van IBM.
De middleware-poot van Borland dateert van de overname eind 1997 van Visigenic, leverancier van de Corba-broker. De divisie Geïntegreerde Ontwikkelomgevingen, waarmee Borland beroemd is geworden, omvat onder meer Delphi, C++Builder en Jbuilder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-29T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.