Sun-divisies ruziën over toekomst Java

Na het aanvankelijke succes lijkt Java een wig te hebben gedreven in de organisatie van Sun. Partners van Sun lieten de Amerikaanse vakpers weten dat de productdivisies Sunsoft en Javasoft werken aan twee concurrerende productpakketten.

Javasoft wil het besturingssysteem Java OS robuuster en betrouwbaarder maken en komt na de zomer met een pakket Java-producten op de markt. Sunsoft wringt zich echter in een bocht om Solaris om te vormen tot een besturingssysteem voor netwerkcomputing. Zo wordt Solaris geoptimaliseerd voor Java. "We waren actief betrokken bij de ontwikkelingen van Javasoft, maar nu hebben we besloten om afstand te nemen totdat duidelijk is wat er gaat gebeuren", zo liet een anonieme bron weten. Zowel Solaris als Java zijn belangrijke producten voor Sun. De top van Sunsoft en Javasoft, evenals de Nederlandse woordvoerder, onthouden zich van commentaar. Een woordvoerder van Sun uit Amerika meldde echter dat intern een overlegronde gaat plaatsvinden om conflicten te voorkomen. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.