Borland verder als Inprise

De reorganisatie bij Borland treft ook de naam van het bedrijf. In de nieuwe vorm gaat de softwareleverancier verder onder de naam Inprise.

Het bedrijf wil niet langer te boek staan als verkoper van ontwikkelingssoftware, maar streeft ernaar om "gedistribueerde oplossingen voor bedrijfsomgevingen te leveren", aldus president Del Yocam. De aandeelhouders van Borland moeten de naamsverandering nog goedkeuren tijdens hun bijeenkomst op 5 juni.
Tegelijkertijd maakte het bedrijf bekend te werken aan een Enterprise Application Server, die over enkele maanden uitkomt. Daarnaast zet Inprise dit jaar een wereldwijde divisie op voor professionele dienstverlening en krijgt de Amerikaanse tak een directe verkoopafdeling. Het vernieuwde bedrijf ziet het nu als zijn missie om de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van gedistribueerde bedrijfsomgevingen drastisch te vereenvoudigen, benadrukte Yocam. Hiervoor nam Borland twee maanden geleden softwareleverancier Visigenic over, de ontwikkelaar van het product Object Broker.

Overnames

Analisten menen dat Inprise een goede kans maakt in de groeiende markt voor bedrijfssoftware. Dat vereist echter wel een scherpere marktfocus, een strikt productschema en een goed marketingplan, aldus onderzoeksbureaus als de Hurwitz Group, Dataquest en Forrester Research. Inprise-topman Yocam zegt dan ook dat hij zijn bedrijf wil uitbreiden, ondermeer door overnames van andere bedrijven en technologieën.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.