IBM lanceert pakketten voor applicatie-ontwikkeling op NT

IBM onthulde vorige week een serie van drie geïntegreerde softwarepakketten voor Microsofts Windows NT.

De leverancier verklaarde dat de drie producten, één voor grote bedrijven, één voor middelgrote firma's en één voor zelfstandige departementen, helpen bij het samenvoegen van reeds bestaande omgevingen en het NT-platform. "Dit integreert en beschermt de investeringen in oudere systemen die onze klanten nog in huis hebben", verklaarde Ian Bonner, vice-president marketing voor IBM en dochteronderneming Lotus.
Partners van IBM krijgen in april testversies van de drie pakketten zodat zij applicaties kunnen ontwikkelen die samenwerken met en draaien op de nieuwe programmatuur. Deze bevat technologie van zowel Lotus als IBM, waaronder de Domino serversoftware en hulpmiddelen voor een eenvoudige bedrijfsbrede installatie. IBM belooft soortgelijke geïntegreerde software voor de OS/2- en Unix-platformen tegen het eind van dit jaar uit te brengen.

Inhoud

De drie producten dragen de codenamen Emerald, Rodin en Bartholdi. De eerste is een relatief licht bedrijfspakket met ondermeer het Domino Intranet Starter Pack, de relationele database DB2 en speciale 'templates' voor het ontwikkelen van bedrijfsspecifieke applicaties. De tweede, Rodin, mikt op specifieke departementen en omvat ook Domino, maar is uitgebreid met applicatiebeheersoftware van IBM-dochter Tivoli. De derde, Bartholid, is bedoeld voor grote bedrijven en draagt ook de MQseries-middleware en TXseries in zich. Met dit laatste pakket kunnen ontwikkelaars applicaties schrijven voor beveiligde online transacties, aldus IBM.
Het bedrijf onthulde verder diverse partners die de pakketten gaan gebruiken in hun productielijnen. Hieronder bevinden zich Candle Corporation, Cognos, Boole & Babbage en Seer Technologies. IBM meent dat de nieuwe software deze firma's in staat stelt om zich een stuk van de NT-markt toe te eigenen. Onderzoeksbureau IDC schat dat dit platform tegen het jaar 2000 een jaarlijkse omzet genereert van 35 miljard dollar.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.